Schweiz: La Baule. Victory of Switzerland, France 3 e


Steve Guerdat tog det schweiziska laget till toppsteget i Longines FEI Jumping Nations Cup 2019. (PSV Photo)

Tio år efter hans sista kröningen i Frankrike, Schweiz dominerade Nations Cup i La Baule 2019! Bestående Niklaus Rütschi (Cardano CH), Bryan Balsiger (Clouzot Lassus), Paul Estermann (Lord Pepsi) och Steve Guerdat (Albfuehren s Bianca) de Helvetians registrera igen namnet på sitt land i Palmares av denna legendariska lagtävlingen .

I den första omgången, Belgien, vinnare av World Final Longines FEI Circuit Jumping Nations Cup 2018 och Schweiz, som leds av 2012 olympisk mästare och World No 1 Steve Guerdat (Albfuehren s Bianca), tog kontroll och gav tonen slutar respektive med fyra punkter på räknaren. I bakhållet slutade Irland på 5-poäng och placerade sig framför Frankrike i 4e position med 8 poäng trots den felfri Thierry Rozier, på "Venezia d'Ecaussinnes".


Imperial Steve Guerdat!

I den andra uppsättningen, var den schweiziska laget trotsiga och motstånd trycket av belgarna, författarna till två kurser utan påföljd Nicola Philipp (H & M chili Willi) och Niels Bruynseels (Utamaro Ecaussines). Med tre felfri med Niklaus Rütschi (Cardano CH), Paul Estermann (Lord Pepsi) och Steve Guerdat (Albfuehren s Bianca), den schweiziska slutligen grep om segern med en punkt skillnad. "Det är ett bra idrottsmoment, särskilt när du kommer till den här publiken. Detta motiverar mig att ge det bästa av mig själv. Maren var verkligen fantastisk, från lagens presentation. Det är därför vi lever dessa stunder, som är idrottsman och jag älskar sporten så mycket ", svarade Steve Guerdat Imperial.

Med tre felfri även i laget tack vare Nicolas Delmotte (Ilex VP), Thierry Rozier (Venezia d'Ecaussinnes) och Penelope Leprevost (Vancouver Lanlore) har Frankrike knaprade en plats och steg på den tredje promenad på podiet. noterar också i testet CSIO5 * av dagen, seger Habs Olivier Guillon i sadeln på "Vitot slott."

Den schweiziska lagmästaren i denna utgåva av Nations Cup of La Baule. (PSV Photo)

Rankingen

1. Schweiz: 4-poäng (4 + 0); 2. Belgien, 5-poäng (4 + 1); 3. Frankrike, 8-poäng (8 + 0); 4. Irland, 9-poäng (5 + 4); 5. Brasilien, 12 (8 + 4); 6. Tyskland, 15-poäng (10 + 5); 7. Storbritannien, 24-poäng (18 + 6); 8. Kanada, 50-poäng (19 + 31).

===> Fler artiklar om SCHWEIZ här <===

>

Denna artikel uppträdde först på https://www.letelegramme.fr/equitation/la-baule-victoire-de-la-suisse-la-france-3e-17-05-2019-12286521.php