Schweiz: La Baule: Schweiz vinner, Frankrike tredje


ridning


C. of Nations

publicerade
| Uppdaterad

Hemma, Frankrike-laget har tecknat en lovande podium, fredag ​​vid La Baule (Loire-Atlantique), öppnar Nations Cup.

Équitation - JO_EQUITATION - Le numéro 1 mondial Steve Guerdat et ses coéqupiers suisses ont remporté le CSIO de la Baule. () Laurent Argueyrolles /L'Équipe

1 världsnummeret Steve Guerdat och hans schweiziska coevpiers vann CSO La Baule. () Laurent Argueyrolles / Teamet

Ledande efter första loppet tog schweizare och belgiska de första två platserna i slutet av detta första ben i kretsen. Leds av en suverän Steve Guerdat, författaren till ett dubbelklart fel vid roten till sin 13-hoppare Albfuehren's Bianca, lyckades schweizaren komma fram för sina rivaler en liten bit.

Trevlig introduktion, fransk sida, med en tredje plats för ett kompositlag och förmodligen i tillverkningen. Under sin sadel har sin mare Venezia d'Ecaussinnes, en solid Thierry Rozier, också uppnått en perfekt dubbel noll, den enda för Frankrike.

"Jag är väldigt glad, särskilt eftersom jag bara lärde mig att vi bara är fem för att ha uppnått en dubbel felfrihet (Belgiska Niels Bruynseels, Brasiliens Pedro Veniss, Schweiz Niklaus Rutschi och landsmän Steve Guerdat) njöt av den blå piloten. Venezia hoppade så högt att jag vid en tidpunkt trodde att vi inte skulle landa längre. "

Bluesna tävlar fortfarande efter att ha kvalificerat sig till 2020-OS

För hennes del gjorde Pénélope Leprévost den övertygande prestationen med Vancouver. Felaktig i första omgången lyckades hon klara av Blues-arbetet fint tack vare ett tydligt fel i den andra uppsättningen.

Den sista franska föraren, Alexis Deroubaix (Timon d'Aure) kunde till och med avstå från att börja, i den utsträckning att de sista passagerna från den irländska Paul O'Shea och Darragh Kenny hade förseglat sitt lags öde, avvisade vid foten av podium.

Efter att ha missat båten förra året vid World Tryon (USA), tävlar de franska, olympiska titelföretagarna efter att ha kvalificerat sig till Tokyo Games nästa år. Europamästerskapen (nästa augusti i Rotterdam, Nederländerna) och finalen i Nations Cup är deras sista två chanser att gå till Japan.

Resultaten:
1. Schweiz (Rutschi, Balsiger, Estermann, S. Guerdat), 4-poäng (4 i 1e runda + 0 i 2e-runda)
2. Belgien, 5 (4 + 1)
3. Frankrike (Delmotte, Th. Rozier, Leprévost, Deroubaix), 8 (8 + 0); 4. Irland, 9 (5 + 4); 5. Brasilien, 12 (8 + 4) ...

Franskaens kurs:
Delmotte (Ilex VP), 4-poäng (4 + 0)
Th. Rozier (Venezia Ecaussinnes), 0 (0 + 0)
Leprévost (Vancouver), 4 (4 + 0)
Deroubaix (Timon of Aure), 8 (4 + 4).


Med AFP

===> Fler artiklar om SCHWEIZ här <===

>

Denna artikel uppträdde först på https://www.lequipe.fr/Equitation/Actualites/La-baule-la-suisse-l-emporte-la-france-troisieme/1019715