Specialrapport om cancer - Québec Science

Om det här problemet

Var arbetar de få 1 000 Quebec forskarna inom onkologi? Immunoterapi, som beskrivs som "mirakulös", håller den sina löften? Vad händer när medicin inte räcker längre? I den här frågan behandlar vi alla dessa problem, och mer, realistiskt, utan självkänsla. Man måste komma ihåg att vetenskapliga framsteg ger upphov till hopp som inte alltid materialiseras eller inte så snabbt som önskat. Vårt omslag illustrerar detta oskyddade utseende. Alla som diagnostiserats med cancer vet att livet förlorar sin glans. Därför valde vi svartvitt. Sylvie Lafrance har accepterat att vara ansiktet. Med metastatisk bröstcancer vet hon att remission inte längre är möjlig. "Den här sjukdomen är full av förluster: Jag kan inte jobba längre, göra min dagliga promenad, ta en cykeltur. Jag vet inte om mitt hår kommer att växa tillbaka en dag helt. Som sagt, varje morgon är jag glad att ha en annan dag framför mig. Idag är det idag. I morgon kommer det att vara imorgon ", berättade hon oss med en motståndskraft som beordrar beundran. Sylvie, tack för din generositet.

Denna artikel uppträdde först på https://www.quebecscience.qc.ca/sante/dossier-cancer/