SpaceX var tvungen att fördröja sitt Starlink-uppdrag igen, men av en annan anledning - BGR

Stoppa mig om du någonsin hört det här: SpaceX planerade att starta en serie 60 telekom-satelliter igår kväll, men det var tvungen att ta bort uppdraget och skjuta upp det till ett senare datum. Detta borde troligen låta bekant eftersom det här är exakt vad som hände Onsdagskväll puis igen igår kväll .

Onsdagskvällens fördröjning var väderrelaterad, med mindre än idealiska lätta vindar som gjorde lanseringen av en raket särskilt riskabel. SpaceX gjorde det rätta valet och skjutit upp den dagliga lanseringen i samma tidsram, men sakerna kollapsade av en helt annan anledning.

SpaceX skulle ha bestämt sig för att radera lanseringen på grund av problem med programvaran som markerar satelliterna. Det är inte känt om ett problem upptäcktes eller om företaget var bara särskilt försiktig, men SpaceX tweeted en kort förklaring:

Detta verkar rimligt nog, särskilt med tanke på hur komplicerat hela Starlink-projektet är. Även om 60-satelliter i en lansering är en otrolig prestation, kommer SpaceX att behöva tusentals Starlink-enheter för att säkerställa att det nya kommunikationsnätet fungerar smidigt, vilket innebär många fler lanseringar i framtiden.

tweeten som meddelar förseningen, planeras inget omedelbart backup lanseringsfönster, och företaget måste bekräfta att allt är bra för satellitsystemet innan du programmerar den första lanseringen av Starlink igen.

SpaceX vill uppenbarligen Starlink-uppdraget. på marken, men det är viktigt att allt fungerar som förväntat när du ska starta dussintals små jordbana rymdskepp. Baserat på det vaga uppskattningen av "ungefär en vecka", kan vi fortfarande förvänta oss att Starlink-utrustning ska börja före slutet av månaden.

Bildkälla: SpaceX

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den BGR