Senegal: Återkomsten till toppen av "Mimi" Touré - JeuneAfrique.com

Utnämnd chef för Ekonomiska, sociala och miljömässiga rådet, den tidigare premiärministern i Macky Sall har blivit den tredje personligheten i senegalesiska staten. En återgång till nåd som kan skärpa sina ambitioner?

Några hade trott att hon skulle comeback till regeringen, efter omval av Macky Sall februari 24. Men det är ordförandeskapet i ekonomiska, sociala och miljömässiga (Cese) Aminata Toure återkom, jagar positionen namne Aminata Tall, som hade varit minister flera gånger, sedan generalsekreterare ordförandeskapet, enligt Abdoulaye Wade. Enligt en regelbunden på Republiken Palace, vem var justitieminister (2012-2013) då "Macky Salls premiärminister (2013-2014)" avvisade utsikterna att återvända till regeringen. "

I 2011-2012 2018-2019 som en senegalesisk smeknamnet "Mimi" Toure spelade en nyckelroll i den framgångsrika valkampanjen av statsöverhuvud. Ska vi se i sin marknadsföring diskret språngbräda eller en förgylld garderob, vid en tidpunkt när Macky Sall, som kommer nu premiärminister, vill vara ensam på kontrollerna?

Denna artikel uppträdde först på UNGE AFRIKA