Recette croustillante à la rhubarbe – NYT Cooking – New York Times

När du tänker på rabarber, tänker du antagligen på jordgubbspaj och Rabarbertaj, en vårdags efterrätt, särskilt om den är beredd av någon som gör bra pajer. Jag brukar hantera en pajskorpa ett år, så jag behöver alternativ. Så, när den första rabarbern på våren visas, anpassar jag utförandet och producerar ett skarpt ljud. Om rabarbern är ung och frisk kan du klippa den på några sekunder. Om de yttre repen är fibrösa, skalla dem som selleri. Blanda rabarber med saft och apelsin eller citronskal och lite socker. (Du kan också ersätta jordgubbar för en del av rabarbern om du vill ha den klassiska kombinationen.) Blanda ingredienserna i den krispiga fyllningen i en matprocessor, smula den på rabarberblandningen och baka den - Det är nästan enkelt och lika bra som en paj.

i:
En rabarberskorpa som motstår paj .

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den NEW YORK TIMES