Varför Gayle Kings Meghan och Harry's Specials Could Backfire - People

KLICKA HÄR om du har problem med att visa foton eller videoklipp på en mobilenhet

Medan Gayle King kanske inte har gett en exklusiv intervju till Meghan Markle och Prince Harry för sin CBS special Fredag ​​kväll rapporterar att hans vänskap med dem har gjort det möjligt för hans amerikanska nätverk att ha en unik bakom kulisserna tillgång till paret, vilket skulle kunna komplicera sitt redan uppvärmda förhållande till de brittiska medierna.

Gayle King närvarar "Defiant Ones". premiär på Time Warner Center i 2017. (Foto av Michael Loccisano / Getty Images)

Selon från Daily Beast Brittiska medierna är alltmer oroliga över att vara "sidolinjda" av hertiginnan och hertigen av Sussex, som gynnar stora amerikanska nätverk som CBS, ställer frågor om huruvida mediabristning kommer att uppmana en ny negativ täckning av paret.

De brittiska medierna har redan anklagat det par som vilseleder omständigheterna kring födelsen av deras son Archie Harrison, 6 May, tillade Daily Saker, Tom Sykes. Den kungliga familjen störde pressen speciellt genom att meddela tidigt på morgonen som Meghan födde och visste att hennes leverans hade ägt rum åtta timmar tidigare.

Pressen uttryckte också oro i veckan. Kung tyckte om ett trevligt besök med Meghan och Harry i deras hem i Windsor Castle strax före Megans födelse, sa Daily Beast. Man undrade om kungens tete-a-tete med paret på Frogmore Cottage var en del av hans speciella, "Meghan och Harry Plus One", även om Sid Six rapporteras också det besöket

Daily Beast rapporterade senare att kungens besök med Meghan och Harry aldrig ägde rum, men CBS fann förmodligen att deras stjärnpresentatörs förhållande till paret var till hjälp för att främja deras speciella.

ett uttalande i veckan som lovar att "Meghan och Harry Plus One" skulle skjuta nytt ljus på "hur paret anpassade sig till sitt nya liv tillsammans och hur de hanterade de positiva och negativa aspekterna av att vara kungliga" .

Särskilda intervjuer med Megans nära vänner, som aldrig hade talat förut, som kungen noterar i ett speciellt klipp. Medan man chattar med kungen om hur den tidigare amerikanska födda tv-skådespelerskan anpassar sig till livet i kungafamiljen, har vänner uttryckligen förnekat att hon var "svår" enligt en publikation i den brittiska pressen, publicerad av CBS.

Daniel Martin, en makeupartist och en långvarig gråtande vän, berättade för King: "Jag tror att jag känner henne så bra och jag vet att hon inte förtjänar all den negativa pressen."

Martin insisterade också på att det fanns "ingen sanning" i rubrikerna som beskriver hans vän som "Svår hertiginna".

Dessa tabloidhistorier beskrev den tidigare Hollywoodstjärnan som ett incitament att bära en tiara för hennes bröllop och att krossa sin svägerska Kate Middleton. i tårar under en brudtärna klänning till prinsessan Charlotte. Andra berättelser hävdade att Harry hade en fejd med prins William eftersom hans äldre bror - och framtida kung - inte omedelbart omfamnade Harrys idé att gifta sig med en kvinna som han hade daterat sedan. ungefär ett år och vars kaliforniska ursprung var förmodligen noll. Förbered henne inte för det kungliga livet

De brittiska och amerikanska medierna har också ägnat sina rubriker till kritiken av den överdådiga baby showeren från Meghan i New York i mars. Kung var bland kändisgästerna på den intima festen, som var värd i en 75 000 $ hotellpaket av Serena Williams och Amal Clooney. Kungliga experter sa att duschen var "överdriven" och "dålig smak".

Kungens speciella show verkar givetvis erbjuda en annan syn på Meghan och Harry. Därför fick hertiginnan antagligen sin vän kung att prata i kamera med sina andra goda vänner.

Fläktarna från Meghan och Harry kommer troligen att säga att kungens specialerbjudanden erbjuder en rättvis och balanserad täckning som paret har länge förtjänat. Fläktar, liksom mediekritiker, har också anklagat brittiska tabloider för att vara rasistiska och sexistiska i vissa rapporter om biracial Meghan.

Skådespelerska Janina Gavankar, en annan vän till Meghan som pratade med CBS, berättade hur "fantastiskt" är att den kungliga familjen leder till världen ett barn av färg .

"Många av oss är fortfarande inte odlade med dockor som ser ut som oss," sa Gavankar. Kungen nickade.

Gavankar och Martin diskuterade ivrigt vad en stor mamma, Meghan, skulle vara, och Martin skulle tillägga att hertiginnan förmodligen skulle förbereda barnmat själv.

"Hon kommer bli en så bra mamma," sa Gavankar. "Jag tror att det kommer att kräva mycket litet underhåll. Jag tror att hon kommer att vara mycket skicklig. "

Om de brittiska medierna känner sig marginaliserade av Meghan och Harry som ger konung tillgång till sina vänner, är det också möjligt att vissa kungliga hovmän motsätter sig kungens särskilda beslut, så att Meghan och Harry kan fortsätta att hävda sin popularitet.

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den mercurynews.com