Oragroup tillkännager starka 2018-resultat och utnämning av ny VD

(Oragroup) - I slutet av sin styrelse, meddelar panafrikanska bankkoncernen Oragroup stark tillväxt i dess prestanda under året 2018. Oragroup visar en balansomslutningen vid 2 171 miljard CFA-francs (3,7 miljarder), en ökning med 21% jämfört med föregående år. Kund fyndigheter av hela nätverket Orabank uppgick 1 462 miljarder CFA francs och verksamhet kredit 1 255 miljarder CFA francs, en ökning med respektive 24 16% och%. Totalt koncernen skrivit nettobankinkomst 126,77 miljarder CFA francs (221 miljoner + 17%) och konsoliderade nettoresultatet upp kraftigt till 36% till 29,77 miljarder CFA francs (51,9 miljoner).

« Dessa starka tillväxtresultat förstärker vår utvecklingsstrategi baserad på omvandling av koncernen, utbyggnaden av varumärket Orabank, konsolideringen av våra aktiviteter och optimering av vårt nätverk för att leverera prestanda för att betjäna våra kunder och skapa värde. värde på våra marknader Säger Binta Touré Ndoye, koncernchef.

Dessa resultat kommer också 2018 2016-2018 ägna strategi "Konsolidering och effektivitet", som bidragit till att öka koncernens integration med vision och gemensamma värderingar, för att finansiera sin expansion och samtidigt kontrollera kostnaderna, stärka förvaltningen risker, mobilisera nya resurser och konsolidera sin ekonomiska styrka.

Efter 2017 certifikats emission på totalt 35 miljarder CFA francs ett offentligt erbjudande på den regionala finansmarknaden av den ekonomiska och monetära unionen Västafrika (UEMOA), i år 2018 präglades av framgången med det offentliga erbjudandet (IPO) garanterad att 100%, en hiss i den regionala finansmarknaden 56,92 miljarder CFA francs ($ 86 miljoner), ett bidrag på 25 miljarder Ytterligare CFA-franc i eget kapital. Denna framgångsrika transaktion ledde till att 4 100 CFA-aktier noterades på den regionala börsen (BRVM), 16 April 2019. Detta är den största IPO någonsin uppnåtts sedan lanseringen av BRVM i 1998 och den första IPO på den regionala finansmarknaden som en del av en delavyttring av en bakgrund "private equity" investerare panafrikanska emerging capital partners, som förblir referensaktieägare för mer än 50% av aktierna medan 20% av kapitalet är noterat på BRVM.

I 10 år har tillväxtbanan för Oragroup varit exemplifierande. Orabank-nätverket har vuxit från en närvaro i fem länder i Väst- och Centralafrika till en panafrikansk dimension med dotterbolag i 12-länder fördelat på fyra valutaområden. Efter "bästa regionala banken i Västafrika" i 2015 och 2017 (African Banker Awards), Oragroup erhållits maj 2018 av Bloomfield investeringsbyrå konstaterar en långsiktig och korttids A2 , vilket således erkänner koncernens styrka och prestanda. November 30 2018 de tre enheterna inom koncernen i Burkina Faso, Senegal och Togo har vunnit trofén för "Best Bank i sina respektive länder" som utfärdas av tidningen Banken, redigerad av gruppen Financial Times.

« Jag är stolt över banan och prestanda som uppnåtts av alla anställda. I 2018, Oragroup, som firade sin födelsedag 10e med en andel i det pan-afrikanska investerare Emerging Capital Partners i 2008 och 30e år bankverksamhet, har samlat nya spelrum för att påskynda utvecklingen "Säger Binta Touré Ndoye, som sedan juli 2016 har varit anställd som generalchef efter att ha varit vice verkställande direktör sedan september 2015. " Viss att 2018-året har bekräftat Oragroup i sin erövringsdynam, känner jag den plikt som uppnåtts ", Avslutar Binta Toure Ndoye som lämnade sitt avgång till styrelsen.

« Emerging Capital Partners strategi är att skapa värde i varje av sina investeringar genom att föra hela bolagets verksamhet till internationella standarder för att få ut regionalmästare åtföljda över tiden. Tack vare arbetet och engagemanget från Binta Touré Ndoye som jag vill tacka och med IPO har vi lyckats "Said Vincent Le Guennou, ordförande i styrelsen för Oragroup och Co-CEO för Emerging Capital Partners meddelade utnämningen av Ferdinand Ngon Kemoum som VD från 1er juni efter bolagsstämman grupp.

Ferdinand Ngon Kemoum var biträdande chef för Oragroup från oktober 2009 till september 2015 innan han gick med i Emerging Capital Partners, där han avgick för att ta upp sin nya position. " Ferdinand Ngon Kemoum ger alla garantier för kontinuitet och kunskap om koncernen för att styra en ny sida i Oragruppens liv Avslutar Vincent Le Guennou.

Om Orabank

Oragroup 12 finns i länder i Väst- och Centralafrika (Benin, Burkina, Elfenbenskusten, Gabon, Guinea Conakry, Guinea-Bissau, Mali, Mauretanien, Niger, Senegal, Tchad och Togo) och fyra områden monetär (UEMOA, CEMAC, Guinea Conakry, Mauretanien). Med 149 bankkontor och 1 857 anställda Oragroup erbjuder sina 430 000 kunder (regeringar, institutioner, icke-statliga organisationer, stora företag, nationella och internationella småföretag och privatpersoner) ett brett utbud av bankprodukter och tjänster i enlighet med principerna om närhet och respons. Att arbeta för finansiell integration genom att distribuera innovativa lösningar Oragroup också fokuserar på de minst bankas befolkningsgrupper. Detta åtagande återspeglas i dess CSR en integrerad del av sin strategi och en prioritet för dess ledarskap, centrerad kring energi övergång, hantering av miljömässiga och sociala risker och välfärd allmänheten och dess anställda .

För mer information, vänligen kontakta www.orabank.net eller följ oss på Link, @GroupOrabank på Twitter, Facebook, Instagram, Google+, du Tube.

Denna artikel uppträdde först på https://www.agenceecofin.com/banque/1705-66268-oragroup-annonce-des-resultats-2018-en-forte-progression-et-la-nomination-d-un-nouveau-dg