Yttrande | Den stora historien du inte läser - New York Times

Min kollega David Bornstein påpekar att mycket av amerikansk journalistik bygger på en fel förändringsteori. Denna teori är: världen kommer att förbättras när vi visar var saker gick fel. Mycket av det vi gör i vår verksamhet är att avslöja misstag, lösa problem och identifiera konflikter.

Problemet är att människor känner sig hjälplösa och deprimerade. Människor som konsumerar mycket media av denna typ sjunker i denna toxiska virvel - alienerade människor som de inte vet, fruktar för framtiden. De är mindre mobiliserade att agera, inte mer.

Bornstein, vem skriver för tiderna och som också grundade journalistiknätverkslösningarna, säger att du måste avslöja problemen, men du måste också beskriva hur problemen behandlas. Sökandet efter lösningar är mer spännande än problemen själva.

Men många av våra kollegor definierar inte lokal social reparation och samhällsbyggnad som nyheter. Det verkar för bra, för "värdigt", för uppriktigt.

Detta är fel.

Jag spenderade det senaste året kring människor som vävde socialt tyg och i veckan samlades 275-samhällsvävarna i Washington för en konferens. kallas #WeaveThePeople organiserad som en del av Weave-projektet som jag arbetade på vid Aspen-institutet.

Folket på detta möte är några av de mest övertygande människor jag någonsin har träffat. Charles Perry har fängslats i nästan två decennier och förbinder nu medlemmar i samhället med Chicagos hälsosystem. Dylan Head var en armérangerare som tjänstgjorde i Irak, led av PTSD och byggde samhällen i New Orleans för veterinärer. Sarah Adkins kom hem en söndag och upptäckte att hennes man hade dödat sina barn och körde nu ett gratis apotek och levde ett aktivt liv i Appalachian Ohio.

Pancho Argüelles arbetar i Texas, medföljande arbetare som har lidit av ryggmärgen. arbetsskador. Det hjälper till att hitta blöjor, rullstolar och andra föremål som gör att de kan leva i värdighet. Pancho utstrålar djup visdom, nästan helighet. När han och de andra talade om sina värderingar kom samma tanke på tanken: Hur är det inte en historia? Varför täcker vi inte dessa människor mer?

På de flesta konferenser guidar deltagarna med sin biografi, men vid denna samling leder människor med smärta.

En framstående forskare beskrev hur hon missbrukades som barn och hur det ledde till hennes forskning om barns emotionella utveckling. En kvinna från South Carolina talade om de älskade hon hade förlorat och den tid hon hade försökt att övertyga en man att hoppa av en bro för att äntligen bekänna: om du hoppar, hoppar jag också. En man erkände att alla han hade älskat hade lämnat honom och hade levt med trauman att tro att hans fru skulle lämna honom också. I den atmosfär som skapades i veckan kände han sig fri att släppa loss detta trauma.

Det var emotionellt slående. Weavers vet hur man öppnar relationer med sårbarhet och hur man ansluter och vidtar åtgärder. Deras huvudsakliga egenskaper är att de är genier av förhållandet.

Det var en samling där han fick lov att vara en arg svart man. Några afroamerikanska deltagare har fullständigt ventilerat sin ilska mot orättvisa. Det var obekvämt och brinnande, men obehaget bröt igenom barriärerna och förde oss närmare varandra.

Martha Welch, en professor och forskare i Columbia, betonade att vår känslomässiga hälsa beror på att vi förbinder oss med andra. Vi reglerar inte bara känslorna själva. Vi samreglerar med andra och behöver hålla kontakten med andra så att vi inte förlorar kontrollen över oss själva.

Vågen är extremt känsliga för sinnesstämningar som kan bygga eller suddas upp relationer: hur kan människor känna mer eller mindre effektiva, känslomässiga förhållanden i ett rum; hur ord som "social rättvisa" och "biblisk" kan vara bra eller dåligt beroende på vem du pratar med och vilken skada som orsakas när folk frågar dig att använda orden som de vill, istället för fråga: vad menar du med detta ord?

Det fanns så många akuta observationer om att bygga ett samhälle: "Relationen utvecklas med förtroende. Sociala förändringar rör sig vid förhållandet i relationen. "Grannar är människor med vilka vi tränar livet. "Jag löser inte människors problem; Jag lät dem utvecklas. Jag respekterar mysteriens helande. "Vi försöker göra någonting som aldrig har gjorts tidigare. Vi försöker skapa världens första multikulturella demokratiska massrepublik. "

Alexis de Tocqueville betonade att det associativa livet var det centrala inslaget i det amerikanska livet. Men i media döljer vi den här sektorn. Vi täcker knappt de viktigaste agenterna för social förändring. Dessa människor är inte bra. De är raka, ärliga och ibland oförskämda.

Hur i vårt företag kom vi till en sådan punkt att vi spenderade 90% av vår 10% täckning av vårt policyinflytande liv och 10% av vår 90% täckning av våra liv påverkat av våra relationer, vår samhälle och platser där vi bor varje dag?

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den NEW YORK TIMES