#OneCameroon2019: Kameruner och kongolesisk underminering

Ursprungligen från Kongo har denna trend av kläder nått Kamerun där det finns några anhängare.

High Fashion kläder, lyx märke, VIP skor och färgglada kläder. Varje detalj räknas. Från hatten till skon genom bältet, när du är en sapper, måste du alltid vara högst upp. Oavsett pris betalar vi. Detta kallas en "sapper".
Den här klädtrenden med ursprung i Kongo har vunnit Kamerun och bärs av några artister.

Jean-Pierre Essome

I sapologi är det Papa Wemba i Kamerun. En musiker och skådespelare, JP är bättre känd för sina kläder än för Makossa, vars makt han fortfarande har. Det är kaklat skotsk stil, krokodilhudskor, Charlie Chaplin hatt. Så här ser du konstnären av god smak. Alla utdata från konstnären är millimeter. Författaren av titeln "Golgotha", gillar också stora märken och lyxkläder.

Sapologin

Samhället Ambiancers and Stylish People (SAPE) är ett klädstil som kommer från Kongo (Kongo och Demokratiska republiken Kongo). Sapparna, klä på sig, ha på sig de stora couturierna och träna sapologin. De stora sapparna är kongoleserna. De följs noggrant av Ivorians och Nigerians. Det är absolut nödvändigt att sapprarna är väl klädda. För anhängare av sapping är en religion.

Danielle Mouadoume BELINGA

Denna artikel uppträdde först på http://www.crtv.cm/2019/05/onecameroon2019-les-camerounais-et-la-sape-congolaise/