#OneCameroon2019: Kamerun, destinationen för kongolesiska studenter

I offentliga eller privata institutioner är det vanligt att träffa kongoleserna bland de registrerade.

Yaounde, i ett privat institut beläget i Tropicana-distriktet, en biomedicinsk vetenskapskurs som ges till en klass på cirka trettio studenter. Bland de studerande, Joel Bilele. 21 år och drömmar fulla ögon, den här unga mannen är i Kamerun sedan 2 år. Han är från Kongo Brazzaville.

Det vackra Kamerunska livet

Det tar inte tio minuter under pausen att finna att Joel känner sig hemma i Kamerun. När han frågades om orsakerna till denna glädje svarade han utan tvekan, "Kamerun är för bra". Liksom honom, väljer många kongoleser Kamerun för högre utbildning efter att ha fått sina baccalaureat. Anledningen till deras val är många:
- levnadskostnaderna är betydligt lägre än i ursprungslandet,
- Kvaliteten på utbildningen,
- Kamerunernas sällskapliga och välkomnande karaktär
- mångfalden av träning
- Lätt social integration.

Vissa erkänner också att höra om Kamerun. De som föregick dem fortsätter att sjunga rosarna i landet Manu Dibango. Fritidsplatser, kryddor gagnar deras liv i detta land i hjärtat av Centralafrika.

Kamerunens gästfrihet

Det är viktigt att betona denna aspekt. Alla kongolesiska möttes i Kamerun känner igen kameruner av stora mänskliga egenskaper. På frågan, vad tycker du om Kamerunerna, svarar alla människor "de är lätta att leva, de är bra människor. De är välkomna och behandlar dig som bröder ". Ett sätt att vara som underlättar integrationen av varandra och garanterar en trevlig vistelse. Några kongoleser anländer till och med i slutet av vistelsen förlovad med en kameruner. Andra gör goda vänner med vilken kontakten aldrig bryts. Stora vänskapar är födda.

Danielle Mouadoume BELINGA

Denna artikel uppträdde först på http://www.crtv.cm/2019/05/onecameroon2019-le-cameroun-destination-de-choix-pour-les-etudiants-congolais/