Microsoft släpper ut nya säkerhetspatch för Windows XP

Microsoft har tillkännagivit den exceptionella tillgängligheten av en säkerhetsuppdatering för Windows XP. Ett beslut som fattats efter upptäckten av en fel som kan leda till dator smitta mellan dem.

När Microsoft erbjuder en snabbkorrigering för Windows XP, medan något stöd ska stoppas sedan 8 April 2014, är att sårbarheten är viktig. Plåstret tillgängligt från 14 Mai är därför viktigast.

En säkerhetsuppdatering för Windows XP och Windows 7

Kallat CVE-2019-0708 påverkar felet i fråga Fjärrskrivbordstjänster, som ger tillgång till sina resurser, inklusive deras program, från molnet. "Med tanke på den potentiella inverkan på kunder och deras affärer beslutade vi att göra säkerhetsuppdateringar tillgängliga för [dessa] plattformar.", Säger Microsoft.

Simon Pope, direktör för Incident Response vid Microsoft Security Response Center, förklarade orsakerna till denna patch. Detta beror främst på att felet ligger före någon autentisering och kräver ingen åtgärd från användaren. Och då eftersom det är väldigt "viralt": "någon framtida skadlig programvara som utnyttjar denna fel kan spridas från en sårbar dator till en annan på samma sätt som WannaCry har spridit sig runt om i världen i 2017".

Rädslan för en epidemi WannaCry sätt

"Det är troligt att skadliga skådespelare skriver specifik kod för denna fel och lägger in den i sin skadliga programvara."Microsoft spelar här säkerhetskortet genom att ta ledningen för att undvika ett eventuellt utbrott.

Redmond-firmaet sa också att denna fel endast påverkar de gamla versionerna av operativsystemet: Windows XP men också 2003, 7, Server 2008 R2 och Server 2008-versioner. Windows 8 och Windows 10 påverkas inte - även om säkerhetsskorrigeringar är tillgängliga med maj-korrigeringsfilen.

Enligt en ny marknadsundersökning väger Windows XP endast 2,46% av dataparken. Windows 7, däremot, 36,43%. Uppdateringen ska göras om du fortfarande har en maskin under en av de aktuella versionerna.

Denna artikel uppträdde först på https://www.begeek.fr/microsoft-publie-un-nouveau-patch-de-securite-pour-windows-xp-316060