"Maurice Kamto försöker använda det internationella samfundet för att släcka sin törst efter makten"

I ett forum som publiceras på hans Facebook-vägg, anklagar Jean De Dieu Momo på torsdagen 16 May 2019 MRC: s ledare för att söka störningar för att lösa sig utan kostnad. För att uppnå detta vill den andra i det senaste presidentvalet organisera igen "de fredliga marscherna" ta för att bevittna det internationella samfundet enligt ministerns delegat till justitieministern, försäljarens försvarare.

Maurice Kamto och Momo - Mtg Lebledparle

"Det är tydligt att denna offentlig uppmaning till uppror erbjudande är mycket mer internationella ampliataires värva sitt stöd för" chasement "att kamerunska människor eftersom, efter att ha provat utan framgång att utnyttja en del av 'Bamileke intellektuella och ekonomiska elit att ta makten, Maurice Kamto och hans grupp som oftast Bamileke nu försöker använda ampliatrices organisationer att tillfredsställa sin omättliga maktbegär genom 'chasement' the 08 Juni 2019 ", skriver PADDEC: s nationella president.

Den Mindel MINJUSTICE bjuder västerländska medborgare ifall Bamileke inte falla in i vad han kallade "fälla" som fastställts av Maurice Kamto. "Jag uppmanar därför Bamileke-ungdommen att inte lyssna på dessa människor som lögner och instrumentaliserar dem av politiska skäl. Eftersom i en administrativ tävling, när 100 placeras, blir Bamileke 5. 000 att konkurrera om endast 13% enligt 1982s regionala balanslag. Lagen om andelen skickligt utnyttjat trollkarlens lärling att tro att Bamileke marginaliserade bevisar annars, eftersom även om 100 folket höll tävlingen är alla Bamileke, det kommer alltid att vara missnöjd 4 900 Bamileke. Och de andra stammarna som inte har någon kommer att vända mot Bamileke. Detta utnyttjas av dessa oliktänkande politiker att lura vårt folk genom att säga att deras barn har grader och inte har arbete, att veta att staten inte använda mer än den privata sektorn som är under deras exklusiv kontroll Säger advokaten.

Nedan följer Jean De Dieu Momo fullständiga svar till annonsörerna för den fredliga mars nästa juni.

Svar på det offentliga anbudet för en grupp av vanliga rättsliga fångar, krävande uppror i Kamerun

-------------

1 - En grupp av oliktänkande politiska agitatorer lanserade 10 May 2019 ett offentligt för upproret i Kamerun genom en "vit marsch" för lördag juni 1er 2019 och 08 2019 juni i Yaoundé för "chasement".

2 - Det bör komma ihåg att offentliga demonstrationer, fredliga, är inramade av lagen i Kamerun, eftersom denna grupp erkänner det mycket opportunt i detta offentliga anbudsinfordran. Det faller emellertid under den administrativa myndighetens avgörande, att bedöma situationen, beroende på vad som är fallet, innan det förbjuds eller inte. Att bara hävda att det är en "fredlig demonstration" är inte tillräckligt för att den ska förbli så, eftersom dessa agitatorer känner igen sig själva eftersom de instruerar sina anhängare, att organisera en brigad för att säkra händelser; som måste "ge sig själv möjlighet att identifiera, arrestera och överlämna omedelbart till säkerhetsstyrkorna, alla personer vars handlingar stör de fredliga karaktärerna av marscherna, försämrar människornas fysiska integritet och ära eller offentlig och privat egendom ".

3 - Motiveringen för att motivera "steg" som de anordnar från fängelset är knappast skiljer sig från dem som ledde dem i förvar, även om de försöker att skala taktiskt den insurrektionella karaktär och fientlighet mot hemland de nyligen hade täckt och att nästan störta landet i kaos och vilda framfart, barbariskt, oförglömlig, outhärdlig, oacceptabelt och oförlåtligt våra ambassader i Bryssel, London och Washington, dessa skäl motiverar ensam misstro mot de berörda myndigheterna att ansluta sig till deras begäran risken är för stor för social fred som deras supportrar som utmärkte sig genom motstycke våld i det förflutna och hävdar "val- hold-up" för att installera vid makten, deras "vald till president", de lyckas misslyckades i januari, nämligen det populära upproret, för att få honom till makten. För övrigt är det inte undgå oss, mycket taktiskt, inte dessa människor inte göra sina krav i dag, det val- hold-up i förgrunden utan endast uppenbara generaliseringar lura förnuftiga substans.

4 - De hävdar att de agerar lagligt genom att anklaga förvaltningen att trampa lagen när det är olagligt att kräva "den omedelbara och ovillkorliga frisläppandet av den valda Maurice Kamto från hans allierade ledare ... och andra nationella ledare för MRC ... oskyldig, olagligt och arbiträrt arresterad, sedan fängslad i samband med fredliga, vita marscher, 26 januari 2019 ". Hur kan en advokat vid denna tidpunkt vägra att respektera landets lagar, samtidigt som han åberopar de internationella konventionerna i sin räddning? Det är paradoxalt.

5 - Människor arresteras i upprors tomten skickligt planerade, organiserade och mest synkroniserade mellan alla större städer i Kamerun och västerländska Capitals och vars medbrottslingar och hjärnorna nu kända för polisen, är i rättvisans händer som inte har slutat att instruera förfarandet. Är det därför lagligt att organisera en marsch för att kräva "frisläppande" av personer i förvarets fängelse som ännu inte har prövats? Är detta inte en gång ett förakt för våra rättsliga institutioner av en advokat som påstår paradoxalt? Eftersom han dömer på domarens plats är olagligheten hos den så kallade godtyckliga karaktären av internering av dessa!

5- Vill en marsch genom att förhindra den administrativa myndighet som kommer att kringgå förbudet och meddelar att medvetet bryter mot lagen, förefaller mig i motsats till den fredliga natur som upprepas till leda i slogan. För att inte bara författarna kritiserar den administrativa myndigheten, men allvarligare ersätter de högsta domstolen genom att kritisera domarbesluten ... på gatan. Sanningen är att de valde 08 juni 2019-datumet för att genomföra sin "chasement" -plan.

6- Självklart är detta offentlig uppmaning till uppror erbjudande är mycket mer internationella ampliataires värva sitt stöd för "chasement" att kamerunska människor eftersom, efter att ha provat utan framgång att utnyttja en del av intellektuella och ekonomiska elit Bamileke att ta makten, Maurice Kamto och hans grupp som oftast Bamileke nu försöker använda ampliatrices organisationer att tillfredsställa sin omättliga maktbegär genom "chasement" den 08 juni 2019.

7-Faktum är att dessa och deras anhängare är uppenbara eller dolda i hjärtat av internationella institutioner, som misslyckats i deras försök att instrumentalisera Bamileke-stammen som författaren till detta svar tillhör, genom att få dem att tro att De marginaliseras och diskrimineras, vilket är naturligt fel, de försöker nu lura det internationella samfundet genom att använda samma lögner. Det måste sägas att de lyckas, eftersom vissa länder har försökt att använda FN: s säkerhetsråd för att förmedla budskapet om dissidentpolitiker.

8-Bamileke föll faktiskt inte i sin fälla och lydde inte Kamrats rantings som uppmanade dem till uppror eftersom de är medvetna om att de skulle vara de största förlorarna i händelse av destabilisering av vårt land som de otvivelaktigt håller ekonomin och är bland de största byggarna av vår nation. De kan inte förstöra vad de har byggt sig med sin panna svett och kan inte låna en hand till mr Kamto i sitt kriminella företag för att få makt.

9 - All statistik visar felaktigheten i anklagelsen att Bamileke är offer för marginalisering i Kamerun.

10- Jag tar frågan mot denna falska anklagelser att vissa elit Bamileke fordon för att lura det internationella samfundet och våra ungdomar och bekämpa andra sedan 1960 (år Bami 1960-1990 Bassa- skrubba döda städer, rött kort Anglo-Bami- 2008 upplopp förvandlas till uppror mot den konstitutionella ändringen - 2018 tower Tontine tontinars-sardinars lyfte samma stam spelarna sten i skon oberoende Kamerun i sina försök att ta makten med våld).

11- Jag inbjuder mina bröder Bamileke att förkasta denna bakåt tänkande som tenderar att kasta dem till hämnd av de andra stammarna eftersom begreppet andelen förnekar alla dessa falska påståenden som Bamileke skulle marginaliserade i Kamerun. Hur kan man hävda att man marginaliserar sig medan man håller lejonens andel i Kamerun? Statistiken är formellt än Bamileke är mest talrika i varje länk av makt, oavsett om det lärare, läkare, ingenjörer, etc. Politiker

12- Den administrativa regionen Västra Kamerun, den av Bamileke är tydligen den mest utvecklade och utrustade som övriga regioner i landet (utanför Douala och Yaoundé); i proportion till dess storlek och vägnät, har det klart mer än kilometer asfalter.

13- I Douala och Yaounde, de två största städerna i landet, Bamileke håller de flesta landtitlar. Det finns nästan inga områden i Kamerun, där Bamileke inte är markägare och hyresvärdar, medan det är ganska sällsynt, nästan omöjligt, för en icke-Bamileke att ha mark i västra Bamileke.

14- Så jag uppmanar ungdomar Bamileke inte höra de människor som ligger och instrumentalisera dem politicking skäl. Eftersom i en administrativ tävling, när 100 placeras, blir Bamileke 5. 000 att konkurrera om endast 13% enligt 1982s regionala balanslag. Lagen om andelen skickligt utnyttjat trollkarlens lärling att tro att Bamileke marginaliserade bevisar annars, eftersom även om 100 folket höll tävlingen är alla Bamileke, det kommer alltid att vara missnöjd 4 900 Bamileke. Och de andra stammarna som inte har någon kommer att vända mot Bamileke. Detta utnyttjas av dessa oliktänkande politiker att lura vårt folk genom att säga att deras barn har grader och inte har arbete, att veta att staten inte använda mer än den privata sektorn som är under deras exklusiv kontroll ./-

Yaounde 14 May 2019

Mästare MOMO John of God

Advokat för mänskliga rättigheter och Bamileke

Kopiera till:

- Republiken Kameruns ordförandeskap

- FN: s generalsekreterare

- Ordföranden för kommissionen för Afrikanska unionen

- Europeiska unionens kommissions ordförande

- Första presidenten i högsta domstolen i Kamerun

- Chancelleries ackrediterad till Yaoundé.

Denna artikel uppträdde först på https://www.lebledparle.com/actu/politique/1107739-jean-de-dieu-momo-maurice-kamto-tente-d-utiliser-la-communaute-internationale-pour-assouvir-sa-soif-de-pouvoir