Marocko: Chefen för den franska skolan i Marrakech anklagad för sexuella trakasserier

En vy över Marrakech i Marocko. - Fadel Senna AFP

En elev av den franska Lycée Victor-Hugo i Marrakech (maroc) på onsdagen anklagade institutionens chef för sexuella trakasserier. Flickan skickade till gymnasieelever och föräldrar ett mail som avslöjar individens handlingar gentemot lärare och studenter. Mannen avbröts från sin tjänst nästa dag och han får inte längre komma in i skolan, rapporter Le Parisien.

Andra klagomål beaktas

Byrån för fransk utbildning utomlands (AEFE) talar om "allvarliga anklagelser" och meddelade en administrativ utredning. Andra överväger att lämna in ett klagomål mot huvudmannen, sade presidenten för skolans högskolestyrelse. Huffington Post.

Enligt föräldrarnas förening UCPE Marrakech, förnekar misstänkt fakta som påstås mot honom. En representant för den franska ambassaden i Marocko skulle träffas i fredags med personal hos institutionen och föräldrarna till studenterna.

===> Fler artiklar om MAROCKO här <===

Denna artikel uppträdde först på https://www.20minutes.fr/monde/2520291-20190517-maroc-proviseur-lycee-francais-marrakech-suspendu-apres-accusations-harcelement-sexuel