Marocko: 1 Formel kommer snart tillbaka i Marocko - Afrik.com

Förhandlingar har öppnats för Formel 1, den främsta konkurrensen om motorsport, att återvända till Afrika med organisationen av ett "marockanskt Grand Prix".

F1 ska snart rulla igen i Afrika och det skulle kunna vara Maghreb och mer exakt Konungariket Marocko som skulle vara värd för världens motorsports stora barnum. Så säger F1 One Group säljchef Sean Bratches.

Sean Bratches öppnade dörren för återkomsten av F1 i Afrika och Marocko på Ain Diabs kvarter, Casablanca-distriktet, « Marocko och Marrakech kontaktade oss proaktivt för att organisera ett storpris. Intresset är högt. Han berättade engelska varje dag The Guardian, även om det var mycket viktigt för Formel 1 att ha en tävling i Afrika och deten stad i Marrakech, utrustad med en krets, drar redan folkmassor med Formel E-mästerskapet, den elektriska seriene ».

För att undvika missförstånd, har Afrika värd Grand Prize Championship Formel 1 of the World, den första mellan Marocko och 1924 1958 och Sydafrika mellan 1967 och 1993, särskilt på Kyalami. Den sista Grand Prix i Marocko, Casablanca, lockade mer än 100 000 1958 åskådare i oktober i Marockos ekonomiska huvudstad på en 7.5 km krets, som sträcker sig längs Ain Diab säger Petit Journal of Casablanca som säger att segern gick till legenden om motorsport, den brittiska Stirling Moss ombord på en Vanwall. Mike Hawthorn tog andra plats på Ferrari. Loppet hade också en tragedi med brittiska föraren Stuart Lewis-Evans död.

===> Fler artiklar om MAROCKO här <===

Denna artikel uppträdde först på https://www.afrik.com/la-formule-1-bientot-de-retour-au-maroc