Järnvägslänk Abidjan-Ouaga: Bolloré oroar sig för projektets lönsamhet - JeuneAfrique.com

Sitarail är ett dotterbolag till Bolloré-koncernen som innehar 67%, Elfenbenskusten och Burkina är också aktieägare (15% vardera). © DR

Mot bakgrund av konkurrensen i Ouaga-Accra-korridoren för transport av mineraler, upphävde det lokala dotterbolaget Bolloré Transport and Logistics arbetet i järnvägslinjen Abidjan-Ouaga och utmanar myndigheterna.

Etablerade i juli 2016 men antagen av Burkinabe parlamentet i december 2018, det reviderade koncessionsavtalet för driften och förvaltningen av Abidjan-Ouaga-järnvägen ger en investering på 400 miljoner euro för att rehabilitera järnvägslänken (fullständig förnyelse av 852 km av järnvägar, på 1 260 km som ansluter Abidjan till Ouagadougou och underhåll av nätverksinfrastruktur).

Enligt information erhållen av Young Africa Business +, har den franska gruppen Bolloré Transport et Logistique, som ansvarar för investeringar och innehavare av denna CCR genom sitt dotterbolag Sitarail, nyligen väckt farhågor vid möten med staterna. Gruppen rapporterade rapporterat obestämd arbetssidan Burkina, som måste starta 18 i april för en period på fem år. Detta är en uppskjuten investering på 130 miljoner euro motsvarande den första delen. Ivorian sida, arbetet är fortfarande pågår efter att ha startat i december 2017.

Du är nu ansluten till ditt Jeune Afrique-konto, men du prenumererar inte på Jeune Afrique Digital

Detta är endast abonnenter


Prenumerera från 7,99 €för att få tillgång till alla objekt i obegränsat skick

Redan en prenumerant?

Behöver du hjälp?

Din prenumerant förmåner

  1. 1. Få tillgång till obegränsad alla artiklar på webbplatsen och ansökan Jeuneafrique.com (iOs & Android)
  2. 2. Få en förhandsgranskning, 24 timmar innan de publiceras, av varje problem och ur serien Jeune Afrique på Jeune Afrique app Magazine (iOS och Android)
  3. 3. Få det dagliga sparningsbrevet för abonnenter
  4. 4. Njut av 2 års unga Afrika arkiv i digital utgåva
  5. 5. Prenumeration utan åtagande om varaktighet med det månatliga erbjudandet stillsamt förnybart*

*Tjänsten är endast tillgänglig för abonnemang med öppna abonnemang.

Denna artikel uppträdde först på UNGE AFRIKA