Hotellet av (stora) författare av den franska rivieran

På vägen till Cap d'Antibes kombinerar ett palats på kanten av vattnet litteraturlegenden, spetskompetens och savoir-vivre.

Bara vid namnet på namnet ger Hotel Belles Rives en hel atmosfär. Det som var under krigets år, där konstnärer från alla horisonter hade investerat södra Frankrike (som ännu inte kallades Rivieraen) för att hitta smaken av livet och en viss känsla av firande.

Således, när Francis Scott Fitzgerald och hans fru Zelda ställer sina strumpor i 1925 på den franska rivieran, sänker de sig till charmen hos ett lyxigt residens som heter "Villa Saint-Louis" i Cap d'Antibes. Han kommer att skriva sitt mästerverk "Tendre est la nuit", förvandla huset till en måste-se plats för rika amerikaner söker efter berusande partier vid havet ...

Francis Scott Fitzgerald och hans fru. © DR

Denna långa vistelse i Riviera inspirerade några år senare för att skriva "The Great Gatsby" där vi föreställa oss detta excentriska par, organisera många kvällar på sublima terrassen som vetter mot havet, i närvaro av kändisar sorteras fliken som Rudolph Valentino, Hemingway, Frank Jay Gould, Maurice Chevalier, Pablo Picasso ... en livs åsen nätter, bubblor, galenskap, dekadens ... Fitzgerald kommer Juan les Pins utnämningen av jet-världsliga satt, där alltid lyser ett grönt ljus i horisonten ...

I 1929 kommer den här villaen som är genomsyrad av historien att bli Hotel Belles Rives.

De största stjärnorna åkte dit

Stjärnor Anta plats bland dem Josephine Baker, Edith Piaf Gérard Philipe ... Och mer nyligen, George Clooney, Micke Jagger, Catherine Deneuve, André Téchiné ... listan är för lång för att nämna dem alla.

Detta hotell är en del av Frankrikes historia: minnet av Scott Fitzgerald flyter fortfarande. En viss kundkrets verkar komma på pilgrimsfärd på jakt efter platsens anda ...

Marianne Estene-Chauvin.

Marianne Estene-Chauvin. © DR

Marianne Estène-Chauvin, arvtagare till en dynasti av hotellägare Antibes, som hade själva lyckats sina berömda ägare, köpte Belles Rives till hans familj, att göra denna vackra semesterorten. Detta 5 stjärniga hotell på vattnet, behåller sin atmosfär av 30 år och återställande var toppen för att bevara äktheten av platserna med sina möbler, mosaiker och fresker. Och trogen den litterära anda hotellet skapas Fitzgerald pris som delas ut varje år, ett arbete återspeglar elegans och stil av författaren till Gatsby le Magnifique.

Den här briljanta och passionerade kvinnan älskar författare och talar om dem med mycket beundran, känslor och villigt berättar om hennes mest minnesvärda möten. Liksom den med Jean d'Ormesson: "Han var karismatisk, han lockade inte ögat med sin storlek utan av sin aura. I en folkmassa på två hundra personer letade jag efter honom; Det var genom att fånga uppmärksamheten hos församlingen som jag kom över honom. Det var nog att träffa sina blå ögon, aldrig att glömma honom ... "

En fest för sinnena och sinnet

Upptäck Passagerare, den gastronomiska restaurang i Guide Michelin sedan 2016, vars ledare Aurelien Véquaud, tillsammans med konditor Steve Moracchini, sublima Medelhavs produkter av säsongen, ett ansvarsfullt förhållningssätt. Denna duo ger en sann identitet till sina rätter: en krydda, citron kaviar, en blomma ... Plattan vibrerar!

Väg ankare med fin tårta åldern parmesan, tryffel och libbsticka olja, ta havet mulle lågan brann, konsumerade sten citrongräs och vidrör marken med en blåst minut uppdateras kalamansi sorbet! Helt enkelt en behandling! (Meny från 105 euro / pers)

Din vistelse på Belles Rives fyller kroppen och andan ...

https://www.bellesrives.com/fr/

(Från 240 euro på natten)

Eventuell reproduktion förbjuden

Denna artikel uppträdde först på https://www.parismatch.com/Vivre/Voyage/L-hotel-des-grands-ecrivains-de-la-Cote-d-azur-1624446