Seychellerna planerar att utveckla ekonomisk teknik

(Ecofin Agency) - För att påskynda ekonomisk integration i landet, för att möjliggöra fler människor - särskilt de med låga inkomster - för att få tillgång till finansiella tjänster, överväger Seychellerna en strategi finansiell teknikutveckling.

Förra helgen organiserades landets centralbank en tre dagars workshop med olika aktörer inom den nationella finanssektorn för att undersöka möjligheterna, identifiera möjligheter och särskilt utmaningar i samband med tjänster som kreditkort , internetbank, mobila pengar, bitcoin och allts andra valutor ou elektroniska betalningsmetoder.

Under mötet, vars organisation stöddes av Alliance for Financial Inclusion (AFI) och Världsbankens grupp, sa Caroline Abel (foto), chefen för CSB, att sakkunskapen och De praktiska erfarenheterna från de globala partnerna kommer i hög grad att hjälpa landet att göra FinTech en källa till ekonomisk tillväxt.

Strategin "Gör det möjligt för FinTech att spela en större roll i utvecklingen av det nationella betalningssystemet och annan finansiell infrastruktur genom att förbättra små och medelstora företags tillgång till kredit, genom att främja utvecklingen av kapitalmarknaderna och genom att förbättra konkurrensen och innovationen, främja större finansiell stabilitet ", hon betonade.

Denna artikel uppträdde först på https://www.agenceecofin.com/monetique/1705-66270-les-seychelles-envisagent-une-strategie-pour-developper-la-technologie-financiere