Mebe Ngo'os och Nganou Djoumessis söner misstänks för missbruk av offentliga medel

Denna information behandlas av den två månaderna Continent Letter i sitt 15-nummer av May 2019, som hittades Lebledparle.com.

Emmanuel Nganou Ndjoumessi och Edgar Alain Mebe Ngo'o (c) Alla rättigheter reserverade

Två söner av tidigare minister Edgard Alain Mebe Ngo'o och Emmanuel Nganou Djoumessi, den nuvarande ministeren för offentliga arbeten är i specialdomstolens (TCS) sikt.

I sin upplaga av 15 maj 2019, varannan vecka Kontinentets brev kom ihåg det "Förra april, David Nkoto Emane, den tidigare generaldirektören för det offentliga telekommunikationsföretaget CAMTEL, ifrågasattes i samband med ett korruptionsfall i samband med projektet CAMTEL Mobile Network (CMN). David Nkoto Emane åtföljdes av hans medarbetare Boris Judicaël Nganou, som hade tagit upp ett externt lån av 3 miljard FCFA, via Kamerunska staten, för att bära detta projekt. Det senare råkar vara sonen till den nuvarande ministeren för offentliga arbeten, Emmanuel Nganou Djoumessi ".

Lång före honom har två sons till före detta försvarsminister Mebe Ngo'o, som för närvarande fängslats, gripits av TCS-utredare. "... 21 marschen hörde TCS Lionel Thierry Nkoulou Mebe et Jean Philippe Mebe Ngo'o, två söner av den tidigare försvarsministern Edgar Alain Mebe Ngo'o, som för närvarande åtalas för den påstådda överladdningen av en leveransmarknad för militärutrustning som utförs av det franska företaget MagForce International. Sedan början av mars har Edgar Alain Mebe Ngo'o och hans fru Bernadette Mebe Ngo'o blivit remanded i Yaoundé Central Prison (Kondengui) för detta fall. Rättvisa misstänker att de två barnen är involverade "avslöjar de franska medierna.Denna artikel uppträdde först på https://www.lebledparle.com/societe/1107736-operation-epervier-les-fils-de-mebe-ngo-o-et-emmanuel-nganou-djoumessi-soupconnes-de-detournement-de-fonds-publics