"Stickning är en kod" och tråden är programmerbar i detta fysiklaboratorium - New York Times

Under hans inledande anmärkningar hade Dr. Reis ett förödande möte med en interlaced mikrofonledning. "Det här är ett bra exempel på varför vi verkligen är intresserade av det här," sa han.

Dr. Reis kämpar med långa snören klättringsknutar, korgar, kirurgiska suturer och hur man överför till robotarna att arbeta med kirurgisk knut. Under sessionen beskrev hans laboratoriekollegor hur de använde en scanner för att undersöka den inre strukturen hos knutfilamenten och den friktion som uppstår när filamenten berör varandra. Efter mötet skickade Dr. Matsumoto hem hem med några av hans prover.

Derek Moulton från Oxford University nämnde varianter av marina knutar, DNA och protein, liksom maskar som binder i knutar för att minimera dehydrering. Han fortsatte med att förklara "om ett filament binds med nollpunkt för självkontakt kan göras fysiskt ". Med andra ord finns det en nod där ingen av dess korsningar berör varandra? (1965)

Och Thomas Plumb-Reyes, fysiker vid Harvard, presenterade sin forskning om " Detangling Hair Till en stående allmänhet bara.

"Vad händer i trassigt hår?" Frågade han. "Vad är den optimala kamningsstrategin?"

Shashank Markande, Ph.D.-student som arbetar med Dr. Matsumoto, rapporterade om hans poängklassificeringsarbete hittills. Tillsammans hade de dragit gissning: alla knutna punkter måste vara bandknutar. (En bandet pilbåge är en väldigt teknisk entanglement.) Och de tänkte på följd: Är alla knutar knutna?

I februari trodde Markande (som började sticka nyligen av vetenskapliga skäl) att han hade funnit ett exempel på en icke-ringbar bandnod, med mjukvara som heter Node och Links som heter SnapPy. Han skickade ett textmeddelande till Dr Matsumoto med en skiss: "Berätta om det kan stickas?"

. Matsumoto var på väg att springa, och när hon kom tillbaka, efter att ha manipulerat tråden i alla riktningar, hade hon hittat ett svar. "Jag tycker att det kan sticka," svarade hon. När Markande insisterade på ämnet, tillade hon: "Det är i överensstämmelse med våra regler, men det är inte trivialt att göra nålar."

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den NEW YORK TIMES