Beckham-gruppen får en boost på stadion

Inter Miami CF vann en annan lagerseger, som skulle kunna erbjuda en alternativ plats till lagets projekt för att bygga en stadion i Miami stad.

Florida högsta domstolen vägrade fredag ​​att överklaga lokal egendom. Bruce Matheson, ägaren, stämde med motiveringen att Miami-Dades försäljning av många 2,79 hektar i stadens Overtown-del till David Beckham och hans affärspartners borde ha öppnats för allmänheten. konkurrens. Matheson förlorade första provet i oktober 2017, men han fortsatte med flera samtal. Förra året framträdde han före Florida Supreme Court efter att 3th District Court of Appeal avfärde sitt försök att stoppa försäljningen.

- MLS W2W4: Rooney var redo att ta två steg till Texas
- Carlisle: Vad är det sista med Beckham Club i Miami?
- Beckham skäms av James Corden i en "uppenbarelse av statyn"

Det fanns ingen omedelbar kommentar från Inter Miami om beslutet. Marken förvärvades av Miami Properties LLC - ett företag som kontrolleras av Beckham och dess partners - för 9,015 miljoner dollar. Förvärvet var det sista stycket som innehöll ett nio hektar stort parti som var nödvändigt för byggandet av en fotbollsstadion.

Sedan dess förvärv har Inter Miami ägargrupp genomgått betydande förändringar, med Masects chefer Jorge och Jose Mas, liksom SoftBank VD Masayoshi. Hans ansluter sig till Beckhams och Marcelo Claures ledande styrelseordförande i Sprint. När Mas-bröderna kommit ombord fokuserade Inter Miami på stadionets läge från Overtown-fastigheten till Melreese Country Club.

Röster godkände en folkomröstning i november i november, som bemyndigade staden Miami att inleda förhandlingar om ett ettårigt 99-leasingavtal som skulle möjliggöra för Inter Miami att bygga en 25 000-stadion på Melesesidan, liksom minus 750 hotellrum och minst 1 miljoner kvadratmeter kontorsutrymme, detaljhandel och kommersiellt utrymme. Ägarna har också gått med på att finansiera en offentlig park med 24 hektar bredvid komplexet.

Enligt Miami City-webbplatsen borde stadskommissionen välja externa konsulter för att underlätta förhandlingarna om 23 May. Konsulter bestäms, förhandlingar kan officiellt börja.

I mars godkände Miami kommissionsledamöter en resolution om att leasingförhandlingarna skulle slutföras senast september 16. Godkännandet av leasing av fyra av de fem kommissionärerna är nödvändigt för att kontraktet ska ingås.

Domstolens senaste seger ger Inter Miami ett alternativ om ett avtal på Meleses webbplats inte nås, men det kommer att bli nödvändigt att agera snabbt. Enligt Miami Herald har Inter Miami en vecka för att göra nästa obligatoriska betalning av 901 500 US-dollar i fältet, förlängd fördröjning medan konflikten med Matheson pågick.

Inter Miami FC har nyligen fått tillstånd att börja bygga en stadion på Fort. Lauderdale kommer att fungera som en tillfällig vistelse för laget i minst två år. Webbplatsen, som ska byggas på Lockhart Stadium, har nyligen överlevt en domstolsutmaning. Stadion bör vara klar i tid för 2020s MLS säsong, Inter Miami första seger i ligan.

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den http://espn.com/soccer/major-league-soccer/story/3856010/beckham-group-gets-stadium-boost-in-court