Kamerun förväntar sig budgetstöd för 329-miljarder FCFA i 2019 som en del av programmet med IMF


(Invest in Cameroon) - Enligt det treåriga ekonomiska och finansiella programmet (2017-2019) som ingåtts med Internationella valutafonden (IMF), förväntar sig Kamerun enligt budgetlagen att budgetstöd av ett globalt belopp 329 miljarder FCFA för att stödja statens finansiella balans i 2019.

I detaljerna bör Kamerun dra nytta av ett 99-miljard FCFA-kuvert från Afrikanska utvecklingsbanken. Den franska utvecklingsbyrån förväntas bidra med 66-miljarder. Världsbanken, 56 miljarder FCFA. Europeiska unionen, 23 miljarder och IMF själv, 86 miljarder FCFA.

Men att erhålla alla dessa resurser är villkorat av framgången med recensionerna av det ekonomiska programmet med IMF. Den senaste översynen, utförd av Corinne Deléchat, ägde rum i Yaoundé från april 23 till 3 May 2019. "IMF-laget nådde ett avtal med myndigheterna om ekonomiska och finansiella åtgärder som skulle kunna gynna godkännandet av den fjärde granskningen av deras treåriga program inom ramen för Extended Credit Facility (FEC).", Sade fru Deléchat i slutet av denna översyn.

Den senare antyder att IMF: s styrelse skulle kunna göra en femte utbetalning av 76,5 miljoner dollar (nästan 45 miljard FCFA) i slutet av juni 2019, till förmån för Kamerun. Detta kommer automatiskt att leda till budgetstöd från övriga partner som nämns ovan.

SA

LÄS MER HÄR