BKP Ekonomiska Rådgivare Firm kräver upprättande av en exportbyrå i Kamerun


(Investera i Kamerun) - I sitt betänkande han har just publicerat på effekterna av avtalet om ekonomiskt partnerskap (EPA) mellan Kamerun och Storbritannien, det tyska företaget BKP Economic Advisors identifierar vissa begränsningar i samband med affärsmiljö i landet.

Bland dessa hinder konstaterar BKP Economic Advisors att "Kamerun har ingen finansierings- eller exportförsäkringsmekanism som enheter som Exim-Bank för att täcka vissa risker i samband med utrikeshandel".

Dessutom, säger rapporten, har landets investeringscharter faktiskt föreskrivit inrättandet av en exportbyrå, men denna struktur är ännu inte funktionell. Och strukturerna som de konsulära kamrarna som ansvarar för detta ekonomiska uppdragsuppdrag står inför enorma ekonomiska svårigheter och hindrar dem från att fullgöra det nämnda uppdraget ordentligt. Dessutom har de diplomatiska missionernas ekonomiska och kommersiella funktioner svag kapacitet och uppfyller inte effektivt deras handelsfrämjande uppdrag på exportmarknaderna.

Dessutom är exportprocedurerna komplexa och dyra. Värdera 2019 rapport Doing Business Världsbanken, BKP Economic Advisors noterade att kostnader och clearance tid av export av varor i Kamerun fortsatt hög. Kamerun upptar 186e rank 190 på den gränsöverskridande handelsindikatorn. Denna rang, enligt företaget, är en indikation på hinder för import / export.

I själva verket, säger det tyska företaget, en exportör i Kamerun tar i genomsnitt 202 timmar för att åstadkomma tvärhandelsprocedurer gränserna för en kostnad av USD 983 (nästan 573 000 FCFA). Medan genomsnittet i Afrika söder om Sahara är 97,3 timmar för en kostnad av 605,8 USD (ungefär 353 000 FCFA). I enlighet med de krav på dokumentation, måste du gå och tillbringar timmar 66 306 USD (178 000 CFA) i Kamerun mot 72,8 168,8 timmar och USD (cirka 98 000 FCFA) i Afrika söder om Sahara respektive.

SA

LÄS MER HÄR