Fransk uppstart Heetch höjer 38 miljoner dollar för att accelerera i fransktalande Afrika

VTC-plattformen, som redan finns i Marocko, kommer att starta sin tjänst i Algeriet, Elfenbenskusten, Senegal och Kamerun.

Världen med AFP Upplagt på 09 maj 2019 på 09h57 - Uppdaterad 09 maj 2019 på 16h22

Tid till Läser 1 min.

Anställda från Heetch, Paris, September 2015. BERTRAND GUAY / AFP

Uppstarten av transport mellan Heetch individer blir ett transportfordon plattform med förare (VTC) efter att ha kraftigt dömdes i Frankrike finns det två år, meddelade torsdag 8 Kan ha stigit 38 miljoner (34 miljoner) för att påskynda utvecklingen i Frankrike, Belgien och fransktalande Afrika.

"Vi lyckas övertyga investerare genom att växa på en marknad som Frankrike, som är ganska konkurrenskraftig utan att spendera för mycket pengar. Jag tror att vi är den enda plattformen som lockar fler passagerare och förare utan att ge bonusar all-out utan att göra rabatter varje morgon ", säger AFP Teddy Pellerin, grundare av företaget.

Heetch finns i nio franska städer och lanserade för ett år sedan sin tjänst i Casablanca, Marocko, innan han utvidgade till Rabat och Marrakech i synnerhet. Företaget säger också att det slutar sin etablering i Algier. I Afrika testas hans tjänst i Abidjan, Elfenbenskusten, och ska lanseras i Kamerun och Senegal i slutet av året 2019, säger han. "I dessa länder är det lite dyrare än gatu taxi marknaden, men med extra komfort och säkerhet"förklarar herr Pellerin, som planerar att förlänga sin service till motorcykel taxibilar, särskilt i Kamerun.

Tung mening

Franska start-up lanseras i 2013 på en modell av ekonomi till att dela unga nattugglor Heetch säljrelaterade förare som var personer med passagerarna att röra sig på natten. Efter en tung mening konverterade hon 2017 starta mot en modell av mer konventionella cyklar. "Jag tror att vi kan säga att omplaceringen av VTC gick bra och vi vill gå ännu längre"säger herr Pellerin.

Lire aussi Kenya: Taxichaufförer kräver nedläggning av Uber-tjänsten

Heetch dömdes för medhjälp olaglig yrkesutövning taxi, vilseledande affärsmetod illegal organisation och en kund matchmaking-system med icke-yrkesförare. Paris domstolen har bötfällts 200 000 euro, inklusive 150 000 euro svävande, samhälle och 10 000 euro böter, halv svävande, dess grundare, Teddy Mathieu Pellerin och Jacob.

Denna artikel uppträdde först på https://www.lemonde.fr/afrique/article/2019/05/09/la-start-up-francaise-heetch-leve-38-millions-de-dollars-pour-accelerer-en-afrique-francophone_5459900_3212.html?xtmc=afrique&xtcr=7