CW avslutar sitt partnerskap med Netflix ... Farväl Arrowverse och Riverdale?

Netflix och CW har precis avslutat sitt exklusivitetspartnerskap, som har körts sedan 2011. SVOD-plattformen säkerställde den exklusiva sändningen av hela serien av kedjan, som ägdes av Warner och CBS. Och några blev särskilt uppskattade.

Detta var särskilt fallet för de som var relaterade till Arrowversede Dynasti eller av Riverdale. Tonårsvisningen känner till en mycket bra framgång i Frankrike, eftersom det var den mest konsumerade SVOD-serien hemma i mars (enligt CNC).

Slutet av detta kontrakt innebär att den nya serien i kanalen inte längre automatiskt kommer att sändas på Netflix. Var och en av de nya projekt som införts av den senare kan säljas på andra plattformar, och därmed till högstbjudande. Goda nyheter för Warners framtida plattform, som kommer att kunna expandera innehållet lättare tack vare nyheter som "Batwoman""Nancy Drew" eller den efterlängtade spin-offen av Riverdalenamnges "Katy Keene".

Selon DeadlineNetflix bör ändå hålla serien redan sänd, även under de kommande säsongerna. Dessutom kommer ingenting att förhindra att det överbjuder till det nya innehållet som nämns ovan.

Företaget måste vänja sig vid detta dilemma, eftersom en bra del av sina partners är avkopplande för att skapa sin egen plattform. Det här är fallet med Disney Juggernaut, som har stoppat alla Marvel-serier som tidigare sänds på plattformen. Det är anledningen till att Netflix sätter paketet tillsammans genom att investera hundratals miljoner dollar i exklusivt innehåll. Och framför "brådskande" borde ledarna inte stanna där. Det kan ändå räkna med en bas med nästan 150 miljoner abonnenter att följa den.

Denna artikel uppträdde först på https://www.journaldugeek.com/2019/05/17/cw-met-fin-a-partenariat-netflix-adieu-arrowverse-riverdale/