Indien: Indiska arméanställd som fångats av Pakistan ISI vid MI radar sedan december 2018 | Indien Nyheter

BHOPAL: En man fångad i honung En indisk armé anställd arresterad i en gemensam operation av Madhya Pradesh ATS och central intelligensbyrå Mhow har angivit kommunicerat "viktig" information till Pakistans underrättelsetjänsteman (PIO) genom Whatsapp .
Den misstänkte fördes till en särskild domstol i Bhopal, som avstod honom för en period av 10 dagar. Army tjänstemän försöker nu få MPATS vårdnad för mer information om hans förening med pakistanska byråer, information tillhandahållen, gynnar mottagna och engagemang av andra människor
. Han var också på radaren av [Intelligence-based Lucknow] intelligence unit (MI) (ansvarig för kontraintelligens i Central Command Theatre) sedan december 2018, sade källor. Några dagar före gripandet hade MI genomfört fysisk, elektronisk och finansiell övervakning med hjälp av Bihar-polisen och hade samlat tillräckligt med bevis mot honom sedan dess.
Fallet rapporterades också till MI Command Headquarters. Enligt information från central intelligens och MI, gripit ett MPATS-team honom på torsdagen i Mhow (nära
Indore ) för hans påstådda deltagande i spionage.
Tjänstemän säger att han kom i kontakt med en pakistanskbaserad Facebook-profil, drivs av en kvinna och lurades. Han började ta emot uppgifter som består av att ge information om platsen, rörelserna och övningarna i samband med den indiska armén.
"Han brukade samla information baserat på hans kunskaper och kontakter i militären. Den informationsutbyte som används är via internetbaserade mobila applikationer som Facebook och WhatsApp. Han skulle ha fått pengar i utbyte mot samma sak, sade en officer och tillade att hans verksamhet hade rapporterats till underrättelsetjänster och hålls under gemensam fysisk och elektronisk övervakning av byråer, inklusive MI. Hemmeligheten upprätthålls på grund av känsligheten av fallet som en aktiv individ som berörs, sade han.
Källor hävdar att Facebook-ID som lockade arbetstagaren till Mhow har blivit inaktiverat eftersom de bytte ut telefonnummer och bytte till Whatsapp. Den misstänkte mottog påstått betalat pengar på sitt eget lönekonto och hans kollegas. "Pakistani är inte bra betalare. Inte mer än 15 000 Rs måste ha lämnats i taget, "sa chefen.

Veta för valet 2019 till Lok Sabha och resultaten från 23 maj med TOI. Följ oss för att följa de senaste nyheterna, live uppdateringar, nyhetsanalys och avancerad dataanalys. Följ live valresultat de största trenderna och de snabbaste uppdateringarna på dagen för räkningen med det största informationsnätet i Indien.

#ElectionsWithTimes

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den TIDEN AV INDIEN