Indien: Tejashwi Yadav Mocks Nitish Kumar för att inte ta ut JD (U) Manifest före sista kampanjdagen | Indien Nyheter

PATNA: När valet för sista och sjunde fasen av Lok Sabha-valet upphör, berättade RJD-ledaren Tejashwi Prasad Yadav återigen förrädda president JD (U) Nitish Kumar för att inte lämna sin tjänst. manifestet för festen fram till den sista dagen i valkampanjen.
"Chacha (farbror), var inte rädd för BJP. Jag kommer att se BJP: s ledare om de säger "något". Snälla ta ut ditt manifest åtminstone den sista dagen i valkampanjen ", sade Tejashwi i ett uttalande.
Det är för första gången sedan skapandet 30 oktober 2003 att JD (U) utmanade valet utan manifest. Även om hans två allierade av NDA, BJP och LJP kom ut med deras separata manifest.
JD (U) bestrider det nuvarande valet i Lok Sabha på totalt 23 platser över hela landet. Han bestrider högst 17 platser i Bihar, där han har bildat allianser med BJP och LJP i Ram Vilas Paswan. Utanför Bihar kommer JD (U) att spela tre UP-platser, var och en i Punjab, Lakshadweep och Manipur, utan någon förbindelse med någon fest.
Insiders sade att JD (U) redan hade förberett sin manifest och att publicera den vid en ceremoni i Patna. Men partiet var kallt efter sin allierade, BJP, började ta itu med omtvistade frågor som Ram Temple, Artikel 370 Artikel 35A och Uniform Civil Code.
JD (U) källor sa att partiet i sitt manifestprojekt försvarade sin tidigare inställning till dessa omtvistade frågor och bestämde sig för att på nytt lyfta fram valet. Men sedan BJP: s nationella ledare, inklusive premiärministern Narendra Modi har börjat prata om agendan Hindutva Vid deras valmöten beslutade JD (U) att inte offentliggöra sitt manifest eftersom det skulle skapa en motsättning mellan löften om röstning av två allierade.
Kontaktperson, JD (U) s generalsekreterare, Afaque Ahmad Khan, sade att han inte kunde vara med i kommentaren för partifolket.
Partiets nationella talesman, KC Tyagi, kunde inte nås för sin kommentar, trots upprepade försök från hans telefon.

Veta för val av Lok Sabha [2019009] av 2019 och resultaten från 23 maj med TOI. Följ oss för att följa de senaste nyheterna, live uppdateringar, nyhetsanalys och avancerad dataanalys. Följ live valresultat de största trenderna och de snabbaste uppdateringarna på dagen för räkningen med det största informationsnätet i Indien.

#ElectionsWithTimes

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den TIDEN AV INDIEN