Indien: Datasäkerhetsexperter Cite San Franciscos förbud mot telangana-polis med hjälp av ansiktsigenkänningsteknik | Indien Nyheter

HYDERABAD: San Francisco förbjuder ansiktsigenkänningsteknik, datasäkerhetsexperter landet kräver att Telangana-polisen använder denna teknik först efter att en rättslig ram har införts. De bad också unionens ministerium för civil luftfart att inte införa teknik för ansiktsigenkänning på flygplatsen från GMR Hyderabad och Bengaluru flygplats utan de rätta reglerna och regelverket på plats.
Det senaste förbudet i San Francisco gäller endast polisens och andra lokala byråers användning av teknik, men inte de federala myndigheterna, inklusive flygplatsens säkerhetsstyrning, som får använda denna teknik. I Telangana använder polisen ansiktsigenkänningsteknik och identifierar saknade personer och vill ha misstänkta.
Hittills fanns det inga regleringsramar och dataintegritet var ett stort hot eftersom privata företag utnyttjar tekniken.
Srinivas Kodali, en datasäkerhetsforskare, sa, "Även om Aadhaar inte är obligatoriskt, kan ansiktsegenskaper och detaljer som en gång är erkända användas för andra ändamål än hemlig övervakning. Indien och staterna bör definiera ett regelverk innan det används. "
Enligt källor på GMR flygplats har ansiktsigenkänningstest på Hyderabad International Airport de senaste veckorna genomförts. Systemet kunde beställas gradvis i slutet av 2019. Källor sade att ansiktsigenkänning var en förlängning av elektronisk ombordstigning som ytterligare förbättrade passagerarupplevelsen. Hyderabad International Airport är den första i Indien för att starta tekniker för ansiktsigenkänningsteknologi.
En ledande IPS-tjänsteman sa, "När San Francisco själv har tillåtit användningen på flygplatser, varför ska integritetshänsyn handla om flygplatser i Indien? När det gäller polisstjänsten borde det inte finnas något förbud som det i San Francisco, men det borde finnas en förordning som är användbar för att identifiera saknade personer, men också terrorismsmän och Maosits och för personlighetens säkerhet. Men staten måste överväga att begå en handling. "
Drift av teknik vid flygplatsen
Den föreslagna ansiktsigenkänningslösningen uppfyller DigiYatra, flaggskeppsprogrammet för civil luftfartsdepartementet, regeringen. från Indien. Passageraren måste registrera sig för en enda incheckning på en av de FR-kompatibla flygplatserna i Indien och få ett identitetskort DigiYatra . Den resulterande data kommer då att lagras i en centralcell, som kommer att drivas gemensamt av flygplatsmyndigheten i Indien och andra partnerflygplatser som en del av DigiYatra-initiativet. När en passagerare bokar sin biljett måste han tillhandahålla DigiYatra ID, som kommer att kopplas till detaljerna i biljetten. PNR . Vid ingången till terminalen måste den registrerade passageraren genomgå en FR-kompatibel e-port som har en kamera och kontrollerar automatiskt ansiktet och PNR som ger den tillgång till flygplatsen.
CISF-personal På flygplatsen följer passagerarnas rörelse på ett icke-påträngande sätt vid portarna. Vid andra kontaktpunkter (säkerhet, boarding gate) kommer kiosk / grinden elektroniska ansiktsigenkänningsanordningar att placeras för att identifiera passagerarens ansikte och visa flyginformation till CISF (myndigheten tillhandahåller täckningen säkerhet i flygplatser) / flygbolag etc. utan mänskligt ingripande, kommer det dock inte att ta bort kravet att söka säkerhetsmyndigheterna i säkerhetsscreeningsområdet.

Ge mening till 2019 val i Lok Sabha och resultaten från 23 maj med TOI. Följ oss för att följa de senaste nyheterna, live uppdateringar, nyhetsanalys och avancerad dataanalys. Följ live valresultat de största trenderna och de snabbaste uppdateringarna på dagen för räkningen med det största informationsnätet i Indien.

#ElectionsWithTimes