Indien: Efter Mars, Venus på Isros Planetary Journeys List | Indien Nyheter

SRIHARIKOTA: Sex år efter att ha höll Mars har Indien planerat sju vetenskapliga uppdrag under de kommande tio åren, inklusive en med Venus i 2023.
Medan rymdfarkosten för Venus kommer att ta fart med mer än 20 nyttolaster börjar nästa årtiondet med interplanetariska uppdrag - Xposat studera kosmisk strålning i 2020, Aditya L1 Solen i 2021, Mars Orbiter Mission-2 till 2022, Lunar Polar utforskning eller Chandrayaan-in 3 2024 och Exoworlds, en utforskning utanför solsystemet 2028.
Venus betraktas som jordens "tvillasyster" på grund av dess liknande massa, storlek, sammansättning, densitet och tyngdkraft. Uppdraget på planeten kommer att fokusera på undersökningen av ytan och dess underjordiska, atmosfäriska kemi och interaktioner med solstrålning eller solvind.
Uppdraget genererade stor entusiasm. "Vi har fått ett positivt svar från hela världen och mer än 20 nyttolast är planerade, säger Isros president, K Sivan, som besökte landet på fredagen. Sriharikota att prata med 108 skolbarn som en del av Yuvika-2019 Young forumet. Vetenskapligt program.
"Aditya L1 och Xposat uppdrag har definierats. De andra är i planeringsfasen, tillade Sivan. Enligt honom kan Aditya L1, Sun Mission, spela en nyckelroll för att förstå och förutsäga klimatförändringarna på jorden. Nyttladdningarna kommer att studera solkoronen. "Kronan påverkar den övre atmosfären och detta påverkar klimatförändringen på jorden. Om vi ​​bättre kan förstå solkoronen Vi kanske kan förutsäga klimatförändringar, säger han.
Lanseringen kan ske snarare än förväntat, eftersom Sivan meddelade att satelliten skulle lanseras i mitten av 2020 och placeras i en "librationsbit" som ligger omkring 1,5 miljoner km från jorden. Det handlar om 1% av avståndet mellan solen och jorden, där gravitationen hos de två himmelska objekten är lika. Genom att placera det i en sådan omlopp kan rymdskeppet vända sig om jorden, så att den ständigt vetter mot solen.
I en presentation gjordes vid mötet i 60ème fredlig användning kommitté yttre rymden FN hade ISRO forskarna sade Xposat skulle vara ett femårigt uppdrag, bär en polarimeter instrument som gjorts av Raman Research Institute att mäta kosmisk strålning. Sonden placeras i en cirkulär bana av 500 vid 700 km.
För detta år är Isros största uppdrag, Chandrayaan-2, redo för lansering i juli. Sivan sa att rymdfarkosten, inklusive bana, landare och rover, är redo att flyga i slutet av maj. "Komponenterna är i slutfasen av testningen. Även om vi är redo för slutet av maj, måste vi vänta till juli på grund av en förmörkelse, säger han.

Veta för valet till Lok Sabha i 2019 och resultaten från 23 maj med TOI. Följ oss för att följa de senaste nyheterna, live uppdateringar, nyhetsanalys och avancerad dataanalys. Följ live valresultat de viktigaste trenderna och de snabbaste uppdateringarna på räkningsdagen med det största informationsnätet i Indien.

#ElectionsWithTimes

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den TIDEN AV INDIEN