Anklagad för "dödsfall" på Moussa Sidibé: Issa Tangara dömdes till livslång fängelse

Xanomx-sessionen i Assam-domstolen i Bamako undersökte fallet med Issa Tangara som åtalades för "avsiktlig mord". Efter att ha analyserat filen, dömdes den anklagade till livslång fängelse.

Information visar att Issa Tangara och Moussa Sidibé var medlemmar i en grupp vänner som ofta möttes framför Oumar Konatés familj i Daoudabougou för te. Och köra 2016, en söndag, vid middagstid, Issa Tangara, kom som vanligt vid "Grin" på en motorcykel, rörde Moussa Sidibé med maskinens främre däck.

När han protesterade gjorde han samma sak igen. Denna ytterligare förvärrade Moussa som steg från sin stol och en kamp slog ut mellan de två som kom till slag. När de andra medlemmarna i gruppen separerade dem. De fortsatte att förolämpa varandra och igen engagerade sig i en kamp, ​​under vilken Issa fick från Moussa ett slag mot hans ögonbryn som öppnades. Således gick Issa Tangara, missnöjd med sina sår, över natten till Moussa hem för att lösa sina konton genom att ifrågasätta honom om vad som hände mellan dem på eftermiddagen. Han tvekade inte att slå honom med en kniv innan han flydde. Under hans flygning förföljdes han av Moussa till en närliggande familj där han dog som ett resultat av hans sår.

Informerat, Moussas föräldrar varnade polisen som gripit ut Issa Tanagara och efter en preliminär utredning av polisstationen i 4e Arrondissement var han skyldig till avsiktligt mord.

Av den preliminära utredningen och före undersökningsdomaren erkände Issa Tangara fakta till honom, men för hans försvar förklarade han på förundersökningsnivå att samma dag runt 19 timmar mötte han Moussa några meter från framsidan av deras hem. Han ifrågasatte honom om vad som hände mellan dem på eftermiddagen. Enligt honom, under denna utbyte, tog Moussa ut en kniv som han lyckades ta bort innan han stak i magen med kniven. Kniven stannade fast i magen.

Före undersökningsdomaren hävdar han att han inte ville ha Moussas död, att det var genom att vrida sin hand för att ta bort kniven som var avsedd för honom, att han stakkes. Men den här försvarsstrategin är inte fungerande.

I själva verket nekade den anklagade fakta. Faktum är att han inträffade mellan 19 timmar och 20 timmar. "Jag förväntade mig inte något. Offret tog mig vid nacken, jag kunde hålla honom men han höll en kniv i handen. Han ville sticka mig, men jag var snabbare än han ", föreslog den anklagade.

För hennes del berättade offrets flickvän, Aminata Sininta, baren att på tragedins dag var hon med sin pojkvän hemma. "Vi satt runt 21 timmar, Issa kom plötsligt och han började stansa först, sedan knivar i magen. Han jagade honom också.

Allt hände i min närvaro ", sade hon. Åklagaren, i sitt anklagelse, påminde om att den anklagade och offret var mycket goda vänner. Det är ett missförhållande som har resulterat i ett drama. Eftersom han säger, har den anklagade rumit sin vrede hela dagen fram till kvällen. Så gick han till sitt offer för att flanka ett första skott, sedan en sekund. Och dessa slag var dödliga för honom. "Han blev knivbiten. Vid den preliminära utredningen hade han erkänt fakta före inlösen före undersökningsdomaren "han hamrade.

Alla anklagas försök misslyckades, eftersom han i slutet av rättegången fängslades i åtalet och dömdes till fängelse i livet.

Boubacar PAÏTAO

Idag, Mali

Denna artikel uppträdde först på http://bamada.net/inculpe-pour-homicide-volontaire-sur-moussa-sidibe-issa-tangara-condamne-a-la-prison-a-perpetuite