Hoppas Solo: Efter framgång och kontrovers

Hopp Solo har utvecklats

Hon var i målet fyra år sedan när Förenta Staterna vann kvinnoklubben i Kanada. Hon kommer att vara åskådare när laget försöker försvara sin titel från juni 7 i Frankrike.

Solo blev avfyrade till följd av 2016-OS i Brasilien efter att ha kallat det svenska laget "cowards" för att ta en defensiv inställning mot de regeringsguldmedaljätena - slutade en lovlig spelarkarriär som har har också blivit besviken av kontroverser.

Namnet Solo kommer alltid att nämnas i sommar, vilket lockar både jämförelser och frågor: skulle USA vara en mer kraftfull kandidat om han hade haft 37 år Solo, som troligen fortfarande var på toppen av hans bildar när hon hade sin otäcka paus med US Soccer? Och hans berättelse kommer att höra igen.

Solo har ingen ånger, inga ursäkter.

"Jag ska berätta för dig att jag är riktigt glad där jag är i livet, att jag fullbordade allt jag ville göra i fältet. . Om jag hade gått i pension utan en världscup trofé skulle jag aldrig ha kunnat lösa mig i min nya livsstil. Men lyckligtvis vann vi 2015 World Cup och jag lyckades vinna två guldhandskar, som var ett av mina personliga mål, samt två guldmedaljer. Jag har nästan alla målvakt poster, "sade hon. "Jag är inte säker på att jag kunde ha gjort mycket mer."

Solo försöker uppfinna sig själv, gå från idrottsman till militant. Vid världscupen kommer hon att delta i BBCs sändningsprojekt, ett initiativ som heter Change The Game som fokuserar på kvinnors sport.

Ett av målen för hans karriär efter spel var lika rättigheter och lön.

Solo var en av fem medlemmar av landslaget som lämnade ett 2016-klagomål till Federal Commission for Equal Employment om löndiskriminering av US Soccer.

Trots att hon inte längre var på laget lämnade hon ett klagomål mot federationen i augusti, Skyldigheter för diskriminering enligt lagen om lika lön och lagen om medborgerliga rättigheter.

I mars lämnade spelare i USAs kvinnliga lag ett liknande klagomål som anklagade USA: s fotboll för "institutionaliserad sexistisk diskriminering", vilket inkluderar ojämlik lön med sina motsvarigheter i herrlands landslag. .

USSF hävdar att manliga och kvinnliga avtal har olika kollektivavtal och därmed olika lönestrukturer.

En rättegång är planerad till 30 maj.

"Jag inser att detta är det svåraste sättet att slåss, för att fortsätta slåss och att fortsätta förlora, ärligt", sa hon. "Jag förlorade nämnderna för att jag är motståndare till amerikansk fotboll. Jag förlorade sändningsmöjligheter eftersom jag är motståndare till amerikansk fotboll. Så, dessa saker är verkliga. Och jag känner den ekonomiska bördan, jag känner den personliga bördan, jag känner byrden i media. Men jag vet att du måste kämpa för att förändra världen. "

Solo spelade 202-matcher med landslaget med 153-vinnare och en internationell rekord av 102-varv. Vid 2015 World Cup fick hon bara tre mål i sju matcher med fem shutouts.

Hans anställning med landslaget slutade plötsligt året efter de olympiska spelen i Brasilien, när amerikanerna blev ousted av Mocka i kvartfinalen. Därefter kallade Solo laget av fegisar.

Trots att Solo förblir ursäktande för Sverige, kommer tränare Pia Sundhage och även hennes egna lagkamrater, US Soccer, att upphöra med Solo och avbryta sitt kontrakt.

Förbundet hävdade att beslutet var baserat på händelsernas kulmination. Solo suspenderades för 30 dagar i början av 2015 när hennes man Jerramy Stevens och hon arresterades i en skåp som tillhörde en amerikansk fotboll och Stevens var ansvarig för DUI . Hon var sidolinjad efter att offentligt ifrågasätta coach Greg Ryan beslut att starta Briana Scurry mot Brasilien vid 2007 World Cup, som många har ansett en avfront mot Scurry. Och det fanns en förändring av fältet med familjemedlemmar i 2014 som resulterade i Solos arrestering, även om avgifterna i det här fallet så småningom sjönk.

Solo hävdar att den verkliga orsaken till hennes uppsägning är att hon talar. Om hon hade varit en man, kanske inte straffet var så allvarligt och permanent, sa hon.

"Människor säger att jag är ärlig och jag antar att jag brukade tro att det var ett ord som förtalade mig", säger hon. "Men nu anser jag att det är en ömhetstid, för det är svårt att vara ärlig. Och det är mycket svårt att prata om vad du tycker är sanningen, för vi som idrottare brukar lära oss att hantera media på ett mycket förutsägbart sätt. "

Solo var en av kandidaterna som sprang för ordförandeskapet i US Soccer men blev slagen av nuvarande president Carlos Cordeiro.

Hon har jobbat för en ungdomsfotbollsklubb i Los Angeles, Tudela FC, liksom för gatafotboll USA en nationell ideell organisation som söker sätt att bekämpa fattigdom genom fotboll på gemenskapsnivå. Programmet utvidgades till 15 städer och hjälpte till några 15 000 barn och vuxna.

Landslaget har också utvecklats och kommer med Alyssa Naeher, liksom målvaktarna Ashlyn Harris och Adrianna Franch, till Frankrike. Alla tre ansikten är oundvikliga jämförelser med Solo, rättvist eller inte.

I en intervju med AP tidigare i år sa Naeher att hon inte kunde komma fast i debatten.

"I slutändan kan jag bara kontrollera mig, kontrollera vem jag är, vilken typ av spelare jag är, hur jag spelar och den jag bär," sa Naeher. "Det här är den viktigaste tillgången till den här sporten och dess position är framförallt att det inte finns någon lösning i svartvitt. Vi är alla olika och vi alla tar vår egen personlighet och unikhet till laget och positionen. "

Solo bosatte sig i ett bekvämt liv med Stevens på 50 tunnland i North Carolina, där hon har en grönsaks trädgård och var

När det gäller hans framtid är det en sak som Solo förmodligen aldrig kommer att göra igen.

"Jag tror att vi alla vet svaret på den här frågan, jag kommer inte att spela igen. Jag gick inte i pension eftersom jag blev avfyrade, sade hon. "Du vet, jag hoppas en dag kommer amerikansk fotboll att ge mig respekten som alla andra spelare har fått, vilket är ett pensionsspel. Och jag hoppas en dag kommer jag kunna ta min officiella pension och säga adjö till alla mina underbara fans. "

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den https://www.foxsports.com/soccer/story/hope-solo-moving-on-after-both-success-and-controversy-051719