Grumpy Cat är död. Internet kattfesten firar med det evigt eländiga rånet var 7. - människor

Av J. Freedom du Lac och Allyson Chiu | Washington Post

"Vissa dagar är tråkigare än andra", säger instagramtexten.

Han visas bredvid en bild av den mest kända och mest älskade katten på Internet, den med den evigt eländiga rånen.

Men det var inte ett vanligt meddelande på @realgrumpycat, det mycket populära Instagram-kontot med 2,4 miljoner efterföljare, som lyckades älska kattens rasande utseende.

Ägarna till Grumpy Cat hade kommit att dela information extremt:

Grumpy Cat. är död.

Den "grumpiga" katten, vars verkliga namn var Tardarsås, dog av en urinvägsinfektion.

Hon hade 7 år

"Hans ande kommer att fortsätta att leva i alla hans anhängare. "Sade dess ägare.

Grumpy Cat var inte alltid grumpy; hans skott berodde på en form av dvärg.

Hon nådde först en viss nivå av Internet-kändis i 2012, efter att bilder som visade att hennes frowning-ansikte blev viral på sociala medier och sedan omvandlades till en oförskämd meme. Under 24-timmar var en Reddit-artikel som innehöll kattbilder på vogue med över 25 000-positiva röster, enligt Vet din meme en webbplats som spårar virusets innehåll på Internet.

Grumpy Cat var överallt. Hon verkade på tv, som uppträder i episoder av WWEs "American Idol", "The Bachelorette" och "Monday Night Raw". I 2014 spelade hon till och med sin egen Livstidsperspektiv, "Grumpy Cats värsta jul någonsin". En timmes show med rösträtten av skådespelerskan Aubrey Plaza som huvudpersonen.

Två år senare gjorde hon sin Broadway-debut, ett en-natt-utseende i Andrew Lloyd Webbers musikaliska komedi, Cats. 19659014] Vid tiden för hans död hade Grumpy Cat samlat nästan 4 miljoner kombinerade abonnenter på Instagram och Twitter. Hans Facebook-sida räknas med 8,5 miljoner "Jag gillar".

Grumpy Cat har också blivit en stugaindustri.

Enligt Travis M. Andrews av Posten såg kattägaren Tabatha Bundesen of Morristown, Arizona, henne ihop. ras katt "en kontantko och en livbåge. Kattens oväntade kändis gjorde det möjligt för Bundesen att sluta sitt servitrisjobb på Red Lobster ", skrev Andrews och tillade att" Bundesen då bildade Grumpy Cat Limited, som tjänade pengar på sin katt ".

I sina tidiga år skrev företaget, som lanserade en Andrews, att denna serie märkesprodukter skulle ha rapporterat mellan 1 och 100 miljoner. Kattdjuret tillade också Friskies "" talesman "till sitt 2013-CV, sa CNN.

Vi ses i affären Grumpycats.com idag, och du hittar hundratals produkter som är tillgängliga för inköp, några av de värsta av dem jultröjor och bärbara väskor för att dricka coasters och gitarrband - alla bär naturligtvis den berömda Katten är rynkade, vanligtvis åtföljd av ett sådant smutsigt budskap.

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den mercurynews.com