Gå ner i vikt: denna 4-minuters övning brinner fett bättre än någonting - SANTE PLUS MAG

Gå ner i vikt: denna 4-minuters övning brinner fett bättre än vad som helst

Sommaren kommer och du vet fortfarande inte hur man ska bli av med bukfett? De pounds som tas under din graviditet verkar inte släppa taget eller missbrukade du bara under din gastronomiska semester? Var inte panik, det finns alltid en lösning för att snabbt hitta din varps storlek.

Tabata-metoden

Har du någonsin hört talas om Tabata protokoll ? Detta är ett intensivt träningspass som varar upp till 4 minuter. Det är nödvändigt att upprepa 8 gånger 20 sekunder av ansträngningar följt av 10 viloläge. Syftet med denna övning är att få de bästa resultaten för viktminskning och muskeluppbyggnad, men också för fettförbränning från den första sessionen. Och tack vare denna intensiva dubbelarbete som främjar förstärkningen av muskelkraft, upplyftande VO2 Max - Maximal volym syre är den mängd syre kroppen förbrukar under intensiv träning eller ansträngning per tidsenhet - och optimera energiförbrukningen genom att höja din metabolism.

Denna praxis bildades i mitten av 90 år, när en japansk forskare vid namn Izumi TABATA ombads av den japanska OS-laget skridsko.

Hur fungerar det?

Tabata-protokollet kan användas med någon övning som kan utsättas för intensiva upprepningar. Målet är att kunna hålla kvar under 20 sekunder och avsluta hela loppet. Övningarna vi föreslår är baserade på de sju modellerna av primitiva rörelser i Mannen. Det handlar inte bara om träning kardio men även den fullständiga muskelaktivering av kroppen.

Allt du behöver är en stoppur, kroppsbyggnadsremmar eller en basstång, en låda, en ruta tagen på golvet (ca 2m x 1,5m). Ställ in all utrustning i förväg så att du snabbt kan flytta från en position till en annan. För varje övning, upprepa så många gånger som möjligt under 20 sekunder. Därefter har du 10 sekunder för att gå till nästa position.

Övningarna att göra:

1. Vertikal dragning

Håll band och / eller dragstång med handen, utsträckta armar. Dra åt din mage och skinkor för att hålla din kropp rak och ta armarna tillbaka till bröstet. Upprepas under 20s.

2. Händerfria pumpar

Ligga ner med händerna i linje med dina axlar och håll din mage och skinkor täta. Lyft händerna kort och sänka bröstet på golvet och gå tillbaka. Var noga med att hålla kroppen rak. Upprepas under 20s.

3. Torgets hörn

Börja från ett hörn av din ruta, sprint mot det motsatta hörnet och rör golvet. Upprepas under 20s.

4. Lådan hoppa

Stå framför en låda som handlar om knähöjden. Sänk dig till en halv squat och svinga armarna ta fart när du hoppar till attérir med båda fötterna samtidigt på rutan sedan vända omedelbart står i full utsträckning. Steg tillbaka för att börja.

5. De handsfria burpeerna

Stå ner, hugga ner och vila dina händer på marken och sänka bröstet på marken, släpp korta händer och vrid rörelsen för att återvända till början. Syfte för jämn, kontinuerlig rörelse

6. Torget på torget

Stå på en linje av din ruta, sprint till motsatt linje och återvänd sedan tillbaka till din tidigare linje.

7. Varianten av knäböj

Med dina händer på dina höfter, steg fram med benet medan du håller magen tätt och din torso rak. Böj dina knän för att sänka din kropp tills ditt rygg knä rör marken. Efter 10, byt benet.

8. Hoppet på 180 grader

Rid en linje av din ruta och hoppa medan du springer i luften för att landa mot bakåt. Efter 10, vänd rörelsen.

varningar:

Det är nödvändigt att söka råd från din läkare innan du börjar träna, särskilt att det kräver mycket intensiva ansträngningar. Det rekommenderas att göra dessa övningar två till tre gånger i veckan. Observera att dessa övningar måste åtföljas av en hälsosam kost och livsstil för verklig viktminskning.

Denna artikel uppträdde först på HÄLSA PLUS MAGAZINE