Fot OM - OM: "Afrika till afrikaner", den oväntade ilska Balotelli - FOOT 01

Den här säsongen bekräftar igen, fotbollsspelarna är inte bara fokuserade på bollen.

Många spelare uttrycker sig och kampar mot fenomen som rasism eller homofobi. Dessa ingrepp har till och med blivit vanliga, särskilt med hjälp av myndigheterna. Å andra sidan förväntade vi oss inte alls skämt av Mario Balotelli. På Twitter sociala nätverk har Olympique de Marseille-anfallaren faktiskt publicerat ett antikolonialistiskt budskap.

« Enkla tankar för dig, politiker i denna värld, skrev italienska av ghanesiskt ursprung. Tror du inte att om du inte hade beslagat rikedom av Afrika i århundraden hade det aldrig varit någon invandring från den kontinenten? Afrika är den mest kraftfulla och rikaste kontinenten på planeten ... Så varför lämnar folk det? Wars? Sjukdom? Okunnighet? Nej !! »

Balotelli biter Italien

« Fattigdom? Hur kan Afrika vara så fattigt genom att vara den rikaste kontinenten på planeten ??? Exakt! Alla vet svaret, men det är bara bekvämare att vara tyst och agera som om ingenting hade hänt, eller hur? I mitt hemland, Italien, säger de ofta: Italien till Italienare, och det vore trevligt om Afrika var afrikaner "Sade Marseillais, vars anmärkningar kan chocka på andra sidan Alperna.

Denna artikel uppträdde först på FOT 01