Nationella emblem: 20 kan fira förenade Kamerun

Denna nationella helgdag är ett ögonblick av stor gemenskap mellan Kamerunerna av alla sociala lag.

Allt börjar 20 May 1972, när den första presidenten i Kamerun, Ahmadou Ahidjo organiserar en folkomröstning. Målsättning: att sluta det federala systemet i kraft fram till den tiden. Således blev folkomröstningen i stor utsträckning vunnit och 20 maj blev en helgdag för en Kamerun som kommer att kallas "United Republic of Cameroon".

Symbol för 20 maj

Moment att dela och fira det harmoniska bo tillsammans, den nationella dagen för enhet firade 20 maj varje år, går bortom all politik, etniciteter eller religioner. För Kamerunerna syftar gemenskapens ögonblick, som sammanför alla kategorier i de tio regionerna, till att
- Minns Republiken Kamerun,
- Fira fred
- Förstärka återföreningen av engelsktalande Kamerun och fransktalande Kamerun
- Förhindra Republiken Kameruns odelbara karaktär.

På måndagen kan 20 2019 vibrera till rytmen för den här nationella semestern i hela territoriet. I Yaoundé kommer huvudstaden, mottagandet av Kamerunerna från olika horisonter på Unity Palace att markera händelsens höjdpunkt efter militärens stora parade och civila parad på Boulevard du 20 i maj. En ceremoni presiderade av statschefen Paul Biya.

@ Dieudonné Zra

Denna artikel uppträdde först på http://www.crtv.cm/2019/05/emblemes-nationaux-le-20-mai-celebrer-le-cameroun-uni/