Ebolowa: offentliga toaletter omvandlade till barer


Byggd för att lösa problemet med offentliga toaletter i södra regionala huvudstaden dessa byggnader som aldrig tas i bruk av Urban Community of Ebolowa äger rum idag av barer.

Faktum är ganska ovanligt men inte helt nytt i staden Ebolowa. Det finns ett par år nu offentliga toaletter i korsningen År 2000 hade sålts till en återförsäljare som har installerat en tidning och denna webbplats är bageri kontor. År efter att Ebolowa Urban Community sätter tillbaka det. Den här gången de offentliga toaletter byggs tack vare den agro-pastoral Comice Ebolowa har aldrig fått i uppdrag och i stället drivs som staplar.


Hur otroligt Patrick Messanga Abessolo capita Ebolowa "när vi vet hur svårt det är att befria sig när man är i staden Ebolowa är häpnadsväckande och beklagliga center för att upptäcka att ovanligt att lokal byggd och utrustad tjäna offentliga toaletter hyrs för att hyra en cateringverksamhet. Öl och buljong konsumeras i toaletter kan bara ses i Ebolowa ". En oöverträffad situation som förkroppar människor i den regionala huvudstaden i söder.

För Alexis Obama Onana, "det är till och med en avskyvärdhet. Jag tvivlar på att det är den första domaren i staden som står i spetsen för detta initiativ, i vilket fall det skulle vara uttömt och vi kräver att han avgår. "

Resultatet av tävlingarna Ebolowa förblir utan operativa offentliga toaletter. Befolkningen är skyldig att tillgripa kanten för att befria sig. Det här är en svår ekvation för kvinnor att lösa. En situation som utgör ett verkligt problem av moral i staden Ebolowa.

Enligt François Assako "denna exploatering och användning av det offentliga rummet för andra ändamål för omotiverade skäl som vi bara tillbaka medan andra hävdar att det är den sista huvudstad regionen efter ett ärorikt förflutet."

Det är med tårar som Magloire Essono journalist väcker denna mörka sida i historien om staden Ebolowa "offentliga toaletter de inte i slutändan gör en lyx för oss i stan bybor? Även om de existerar i vilket tillstånd är de? "

Ebolowa arbetar definitivt hårt för att behålla sin stereotyp av en rutt chimpansstad. En pejorativ bild som sitter fast i huden genom beteendet hos dess folk och speciellt stadens tjänstemän.

Från Consty ZANG i Ebolowa | Actucameroun.com


Denna artikel uppträdde först på https://actucameroun.com/2019/05/17/ebolowa-des-toilettes-publiques-transformees-en-bars/