Engelsktalande kris: civila bedömer förluster efter armépassage som söker separatister i Mankon


Armén anklagades för att bränna hus i Mile 8 i nordvästra regionen efter att två av dem dödades av beväpnade separatister där.

Vissa husägare räknar med sina förluster till följd av denna attack. En pastor av den baptistiska kyrkan i Kamerun, domare Tah Charles, som är chef för Berean Baptist Church i regionen, är bland de drabbade. Hans hus brändes till marken som en följd av ett militärstyrt uppdrag att spåra separatisterna. Familj, vänner och andra kyrkliga ledare besökte sitt grannskap på torsdagen 16 maj för att trösta honom och försäkra honom om sitt stöd.


Den högsta pastoren i Musang Baptist Church, reverend Ngangkeng Eric, är en av dem som besökte de kristna. Fighters från Ambazonia dödade två soldater på Mile 8 Mankon på onsdag 15 May. En arméjaktutövning förstörde flera hus, en lokal klinik och bilar, bland annat.

Brigadier General Agha Robinson krävde ett ökat samarbete mellan militären och allmänheten. Han bad folket att ge sitt största hjälp till militären och fortsätta att förlita sig på dem för deras skydd. Civila i engelsktalande områden har anklagats för att samarbeta med väpnade separatister, vilket gör det svårt för armén att driva ut dem och att vinna det pågående kriget.

Attacken kommer bara några dagar efter att premiärminister Dion Ngute deltog i ett fredsuppdrag till Bamenda och höll samtal med ledamöter i det civila samhället, politiska partier, journalister och fackföreningsrepresentanter. bland annat.

President Paul Biya, statschef, har godkänt en plattform för dialog för att lösa det aktuella problemet, förutsatt att separation inte ingår i ämnena. Separatisterna vill bilda en oberoende stat som de kallar Ambazonia och slåss mot den kamerunska armén till nackdel för civila som fångas mellan dem.

Från Salma Amadore | Actucameroun.com


Denna artikel uppträdde först på https://actucameroun.com/2019/05/17/crise-anglophone-les-civils-evaluent-les-pertes-apres-le-passage-de-larmee-qui-recherchait-des-separatistes-a-mankon/