[Chronicle] Människor i eSwatini, mellan polygamiska eller fånge, välj! - YoungAfrica.com

Kommer kungen av det tidigare Swaziland att införa polygami på sina ämnen? En viss utländsk press hävdar att regimen är irriterad och ord från munnen gör resten ...

I en tid då Guineas lag verkar be om ursäkt för att tillåta polygami, som säger att "monogami blir regeln, utom" uttrycklig överenskommelse "för den första fruen", kungen av eSwatini är stolt över sin gemensamma 14 och hans stora avkommor värderade till över 25-barn. För att hans ämnen ska följa efter, anser monarken en politik som voluntärist som repressiv?


>>> LÄS - Gles öga: "eSwatini", politiken av namnet


Det var vad 13 sa i maj i maj, online media Zambian Observer, skriver att chefen för den här sydafrikanska staten skulle ha hotat sina manliga ämnen med fängelse om de inte blev polygamiska från juni 2019. Grand seigneur, linjalen skulle inte bara ha varit redo att ta hand om bröllopskostnaderna utan också att erbjuda boende för nya par. Mellan monogamiska och polygamiska bör det snart finnas inga hemlösa i riket ...

Förnekande av myndigheter

Mswati III inte vara en att följa andra förordningar än de egna, är det inte av religiös anledning att han avser att främja bostäder för flera fruar. Förbundsförbudet är avsett att absorbera kvinnornas numeriska överlägsenhet över män i det förra Swaziland.

Det är emellertid inte säkert att risken för kvinnlig celibat är det mest oroande demografiska problemet med eSwatini

Det är emellertid inte säkert att risken för kvinnlig celibat är det mest oroliga demografiska problemet med eSwatini. I detta lilla landade land, vars befolkning inte överstiger en och en halv miljon invånare, förväntas livslängden - beräknad i 2016 på 57,7 år - vara en av de lägsta i världen, medan kungariket har 31e världens högsta barndödlighet, med 59,57 ‰ i 2012. De låga riskerna för medborgare som når ålderdom kan förklaras av en förekomstvaluta av 27,2% vuxen hiv / aids, en annan världsrekord. Två tredjedelar av befolkningen bor också under fattigdomsgränsen.

Sociala nätverk är glada, med pipande humor, med förmodad information från Zambian Observer, myndigheterna i eSwatini har snabbt motbevisat vad de presenterar som en falska nyheter, förneka den påstådda kungliga deklarationen, fördöma en "skadlig" och "giftig" journalistik som framkallar en förolämpning mot landets monarki och kultur ... utan att hindra kontroversen från att driva fart. Många ridiculed för hans återkommande eskapader, det är sant att Mswati III ofta har sträckt uthållighetstaken för att vara medelt slagen ...

Denna artikel uppträdde först på UNGE AFRIKA