Firandet av 20 maj, kringkallar kring kartongerna till enhetens palats

Informationen vidarebefordras av tidningen Epervier om detta fall av korruption i republikens presidentskap

Korruption, en broms för framväxten av Kamerun finns i alla samhällsskikt. Förvaltningen som ska vara till tjänst för alla de reglerade karaktäriseras av mynten. Med ihåg av 20 maj lär vi oss att några krokiga människor marknadsför kortanslutning till ordförandeskapet. "Vissa anställda hämtar inbjudningskort ibland i förväg, det vill säga redan före intrycket, att han säljer till högstbjudande till priset av guld. Vi talar om summor som skulle oscillera mellan 500 tusen och 1 miljoner FCFA för biljetter som ger till ceremoniella hallen, 100 och 200 miles för dem som begränsar tillgången till bakgården i Etoudi-tornet. Många skulle ha förberett dessa summor pengar och skulle bara vänta med att ta emot sina inbjudningar "kan läsa i kolumnerna i tidningen Epervier. Vi har spridit normen och normaliserat klyftan i Kamerun sade professor Hubert Mono Ndzana som visar den omoraliska karaktären hos hur institutioner och män fungerar i våra förfädernas vagga, för hur kan vi förstå att biljetterna säljs till någon? Denna handling vittnar om makten i administrationen av enhetens palats. Dessutom lär man att "inbjudningskartongerna säljs mycket ofta till affärsmän som tycker att de ska se dem på presidentpalatset genom att TV skulle kunna ge upphov till sina affärer. "

LÄS MER HÄR