Capcom är redan redo för PS5 och Xbox Scarlett med RE Engine

Motomotorn RE Engine från den japanska utgivaren Capcom kommer att bli en viktig tillgång till nästa generations konsoler.

Presenterad som efterträdare till MT Framework (Dead Rising, Lost Planet, Dragon's Dogma, Monster Hunter: World), den RE Engine Ursprungligen utvecklades för Resident Evil 7. Men efter flera möten och strategisk marknadsföring, har Capcom lag beslutat att använda den för Devil May Cry 5 och 2 remake av Resident Evil. Detta gör det möjligt att använda en mängd av nya grafiska tekniker och rendering som Subsurface Scatter (en metod shader används för att producera en mycket realistisk mänsklig hud), dynamiska skuggor (dynamiska skuggor), Shadow Cache eller FXAA + TAA. Självklart inkluderar renderingstekniken förmågan att tillhandahålla 4K-upplösning, HDR och ett specifikt läge dedikerat till virtuell verklighet. För anekdoten är "RE" de första två bokstäverna i grafikmotorns fulla namn, nämligen "Reach for the moon". Logotypen av RE Engine av Capcom är också mycket lämpligt.

Denna motor kommer att återanvändas på nästa gen med PS5 och Xbox Scarlett: "De spel som vi utvecklat med hjälp av RE Engine på denna generation av konsoler har fått utmärkt kritiskt tilltalande. Från början av konstruktionen av denna motor har vi hållit möjligheten att förbättra den för nästa generation. Faktum är att vi ser RE Engine som en av våra styrkor, en tillgång som kommer att användas för att skapa nästa genspel."

Denna artikel uppträdde först på https://www.begeek.fr/capcom-est-deja-pret-pour-la-ps5-et-la-xbox-scarlett-avec-le-re-engine-316158