Kanada - Kanada meddelar stöd till

SYDNEY, NS, 17 May 2019 / CNW / - Kanada arbetar med kanadensare från kust till kust för att skydda deras mark och vatten från plastavfall. Plastföroreningar är inte bara skadliga för miljön, utan det leder också till förlusten av en användbar resurs genom bortskaffande av plast. Därför arbetar Canadas regering i samarbete med kanadensiska företag att utveckla innovativa lösningar för att hålla plast i ekonomin och ur deponier och vår miljö.

Idag är hon. Sydney-victoria, Mark Eyking, på uppdrag av ministern för miljö och klimatförändringar, Catherine McKenna, presenterade namnen på sex vinnare av den kanadensiska Plastics Innovation Challenge, en del av Innovative Solutions Canada. Att hantera frågor som rör livsmedelsförpackningar, byggavfall och separering av plast för återvinning ger dessa utmaningar ett utmärkt tillfälle att investera i innovativa idéer och tekniker som kan spela en roll i kampen mot mot förorening av plast och Kanadas rörelse mot en plastfrisfri framtid.

Copol International Ltd., en av dagens vinnare, belägen på Sydney, i Nova Scotia, är ett litet lokalt företag som utvecklar en livsmedelsförpackningslösning som innehåller biologiskt nedbrytbara komponenter extraherade från marina kullar till en gjuten polypropenfilm.

Copol International Ltd. är ett av ett antal små företag över hela landet som kommer att få upp till 150 000 $ för att utveckla sin idé. Genom att arbeta tillsammans kan vi bekämpa förorening av plast, skydda naturen och bekämpa klimatförändringen.

Citations

Att investera i nya idéer för att lösa gamla problem är avgörande för att möta utmaningarna för plastavfall. Vi behöver ta ett annat tillvägagångssätt om vi vill uppnå nya resultat. Som ledamot av parlamentet Sydney-victoria, Kan jag intyga det fantastiska arbetet som Copol har gjort under de senaste 20-åren och bidrog till vår lokala ekonomi och ständigt innoverar. Copol, tillsammans med alla dessa andra företag från hela Kanada, är ett framåtriktat företag som hittar lösningar för att bekämpa förorening av plast och rör sig i rätt riktning. Vår regering är stolt över att investera i hälsa och hållbarhet i Kanadas miljö och ekonomi, och jag ser fram emot att se resultaten av dessa projekt. "
- Mark Eyking, Ledamot av parlamentet Sydney-victoria

"Vår regering utnyttjar sin enorma köpkraft för att se till att småföretag i Kanada kan växa och förnya sig. Vi vänder oss till kanadensare för deras bästa idéer för att möta regeringens utmaningar. Oavsett om det finns sätt att förbättra plaståtervinning eller livsmedelsförpackningar investerar vi i sofistikerade lösningar i Kanada. "
- Navdeep Bains, Minister för innovation, vetenskap och ekonomisk utveckling

"Småföretag är ryggraden i vår ekonomi och de sysselsätter mer än åtta miljoner kanadensiska arbetare. Därför är vår regering engagerad i att hjälpa småföretag att komma igång, växa och få tillgång till nya marknader. Innovativa lösningar Kanada är ett fantastiskt program som använder offentlig upphandling för att hjälpa småföretag att innovera och kommersialisera sina innovationer. Grattis till dessa företag. Jag kan inte vänta med att se de innovativa lösningarna som de erbjuder. "
- Mary NgMinister för småföretag och exportreklam

Snabba fakta

  • Innovativa lösningar Kanada är ett mer än $ 100 miljoner program som är utformat för att stödja tillväxten och tillväxten hos Canadas innovatörer och entreprenörer genom att se till att den federala regeringen är den främsta kunden av innovation. Tjugo deltagande federala avdelningar och byråer har avsatt en del av finansieringen för att stödja skapandet av innovativa lösningar av kanadensiska småföretag.
  • 1-vinnare som har klarat konceptfasen, inklusive de som vi tillkännagav idag, kommer att uppmanas att ansöka om bidrag på upp till 1 miljon dollar i fas 2 för vid en prototyp. Kanadas regering har möjlighet att vara den första köparen av någon framgångsrik innovation.
  • Totalt presenterades sju kanadensiska utmaningar för plastinnovation som ett led i programmet Innovative Solutions Canada, som alla främjar innovativa lösningar på ett annat problem vid behandling av plastavfall.
  • De sju plastutmaningarna sponsras av Miljö och Klimatförändring Kanada, Transport Kanada, Fiskeri och Hav Kanada, Jordbruk och Agri-Food Canada och Naturresurser Kanada, som vart och ett övervinner valet av vinnande projekt för sina respektive utmaningar.
  • Kanadas regering har satsat mer än $ 10 på utvecklingen av kanadensiska lösningar på plastutmaningar.
  • Innovativa lösningar Kanada uppmuntrar företag från underrepresenterade grupper (t.ex. kvinnor, aboriginals, ungdomar och synliga minoriteter) att lägga fram förslag.
  • Kanada åtagit sig att leda exemplet genom att grönska regeringens verksamheter och främja en ekonomi med låga koldioxidutsläpp, ren tillväxt.
  • Kanadas regering leder genom exempel genom att begära att avleda minst 75% av sitt plastavfall från federala operationer av 2030. För att göra detta kommer den federala regeringen att ändra sin praxis och köpa mer hållbara plastprodukter. Innovativa lösningar behövs för att uppnå detta.

Relaterade produkter

Länkar

Miljö och klimatförändring Kanadas Twitter sida

Miljö och klimatförändring Kanada Facebook sida

Källa Miljö och Klimatförändring Kanada

För ytterligare information: Sabrina Kim, press sekreterare, minister för miljö och klimatförändring, 819-743-7138, [E skyddas]; Media Relations, Environment and Climate Change Kanada, 819-938-3338 eller 1-844-836-7799 (utan kostnad), [E skyddas]

Relaterade länkar

http://www.ec.gc.ca

===> Fler artiklar om CANADA här <===

Denna artikel uppträdde först på https://www.newswire.ca/fr/news-releases/le-canada-devoile-son-appui-a-l-innovation-canadienne-creee-par-des-petites-entreprises-pour-reduire-les-dechets-de-plastique-et-lutter-contre-la-pollution-par-le-plastique-874674613.html