Kamerun - Joseph Dion Ngute till secessionists: "President Paul Biya, din pappa, väntar på dig hemma. Kom tillbaka utan rädsla »


Statsministern multiplicerar meddelandena av förskräckelse mot sekessionistsna.

På den tredje dagen av sitt besök i sydvästra delen besökte premiärministern Kumba stad. En stad som Joseph Dion Ngute vet väl, har gjort sina första steg till skolan. Huvudstaden i Meme-avdelningen är nu en av de hetaste områdena i den väpnade konflikten som har skett sedan 20-månader, regeringskrafter till oberoende fighters. Bevis på denna spänning, hans distriktssjukhus brändes i januari med offer för nyckeln.


Liksom i alla städer som det har rest hittills har præsidenten upprepat statschefens vilja att diskutera alla problem vid kretsens rot, utom avskiljning. Adress till kämparna i busken, sade chefen för regeringen: "Presidenten Paul Biyadin pappa väntar på dig hemma. Kom tillbaka utan rädsla. Liksom det förlorade barnet i Bibeln, är du förlåtad. ", sa han

PM uppmanade också separatisterna att göra sitt yttersta för att få eleverna tillbaka till skolan på nästa skolår. "Att förhindra att barn går till skolan är den mest allvarliga orättvisa som kan göras för dem"sa Dion Ngute.

"Endast skolan frigör männen och öppnar vägen för denna typ av ställning i samhället"sade PM, tar ett exempel på sig själv. "Gör allt så att skolan öppnas nästa september, så att andra premiärministern om några år kommer härifrån" han uppmanade


Denna artikel uppträdde först på https://actucameroun.com/2019/05/17/cameroun-joseph-dion-ngute-aux-secessionnistes-le-president-paul-biya-votre-pere-vous-attend-a-la-maison-revenez-sans-crainte/