Kamerun - Anglophone kris: Döden av två soldater provocerar konflikter i Bamenda


Försvarsministern rapporterar att militären har fångats av separatister på Alachu / Bafut-lokaliteten i den nordvästra regionala huvudstaden.

Förluster i kamraternas armé. I ett uttalande som släpptes på 16 May 2019, säger försvarsministern (MINDEF) att "I mitten av dagen onsdag May 15 2019, rullande två soldater på motorcyklar i staden Bamenda var brutalt och fegt mördades av separatistiska bakhåll terrorist i hus i orten Alachu / Bafut".


Utan att ge någon information om identiteten hos de soldater som dödats, Joseph Beti Assomo informerar det "Den omedelbara sänkning av en insatsstyrka med uppgift att fylla i och söka i området, resulterade i ett utbyte av skottlossning med terrorister som försökte fly". Det var då en händelse inträffade.

"De soldater som lanserades i deras strävan anfallen av många oidentifierade och våldsamma människor. Förvirringen provocerade skvaller med förstörelse av egendom och eld i vissa hus ", informerar MINDEF. "En undersökning har öppnats för att tända detta fall och bestämma författarna om förstörelsen av egendom som orsakade verkliga skador på deras ägare. De identifierade syndarna kommer att svara för sina handlingar enligt lagen ", han lovar.

Dessa händelser inträffar en vecka efter premiärministerns besök i den nordvästra regionala huvudstaden. Joseph Dion Ngute vem har passerat budskapet om fred från republikens president, nu villig att diskutera med separatisterna i alla ämnen, med undantag för avskiljning. Så beviset att vägen ut ur krisen är fortfarande lång.


Denna artikel uppträdde först på https://actucameroun.com/2019/05/17/cameroun-crise-anglophone-la-mort-de-deux-soldats-provoque-des-echauffourees-a-bamenda/