Binta Toure Ndoye lämnar förvaltningen av Oragroup med resultat som stiger kraftigt - JeuneAfrique.com

Oragroup tillkännager starka framsteg för 2018-året, vid ankomst av Ferdinand Ngon Kemoum för att lyckas Binta Touré Ndoye i allmänhetens riktning.

Efter det styrelsemöte meddelade den panafrikanska bankkoncernen Oragroup en stark prestationsökning för 2018-räkenskapsåret. Den visar en balansomslutning vid 2 171 miljarder CFA (3,7 miljarder), en ökning med 21% jämfört med föregående år.

Kund fyndigheter av hela nätverket Orabank uppgick 1 462 miljarder CFA francs och operationer kredit 1 255 miljarder CFA francs, en ökning med respektive 24 16% och%. Totalt gruppen postat nettobankinkomster 126,77 miljarder CFA francs (221 miljoner + 17%) och koncernens nettoresultat till 36 29,77% miljarder CFA francs (51,9 miljoner).


>>> LÄS - Oragroup höjer 57 miljarder F CFA för dess tillträde till Abidjanbörsen


"Dessa starka tillväxtresultat stöder vår utvecklingsstrategi som formuleras kring grupptransformation, utbyggnaden av varumärket Orabank, konsolideringen av våra aktiviteter och optimering av vårt nätverk ", förklarar Binta Toure Ndoye, chef för gruppen sedan 2016.

Största IPO av BVRM

2018 Detta år präglades av framgången med det offentliga erbjudandet om försäljning (OPV) prenumererar på 100%, en hiss i den regionala finansmarknaden 56,92 miljarder CFA francs, inklusive ett bidrag på ytterligare 25 miljarder CFAF egna medel. Denna framgångsrika operation har lett till noteringen på 4 100 CFA åtgärder Oragroup titeln till den regionala Stock Exchange (BRVM), april 16 2019.

Detta är den största introduktionen sedan lanseringen av BRVM i 1998. Den panafrikanska investeraren Emerging Capital Partners är referensaktieägare för mer än 50% av aktierna, medan 20% av kapitalet är noterat på BRVM.


>>> LÄS - [2018 på börsen - 4 / 6] - I Abidjan tillåter Oragroup BRVM att begränsa brott


Den Orabank nätverk med dotterbolag i tolv länder (Benin, Burkina Faso, Elfenbenskusten, Gabon, Guinea-Bissau, Mali, Mauretanien, Niger, Tchad, Senegal, Tchad och Togo) och koncernens erhållits maj 2018 till från Bloomfield byrån konstaterar investeringar Ett långsiktigt och kortsiktigt A2.

"Känslan av prestation"

I kontoret sedan juli 2016 som generalchef efter att ha varit vice generaldirektör sedan september 2015, har Binta Toure Ndoye avgått från styrelsen. "Säkert att 2018-året har bekräftat Oragroup i sin förvärvsdynamik, känner jag den plikt som uppnåtts", sa hon.

Vincent Le Guennou, styrelseordförande i Oragroup och medordförande förEmerging Capital Partners, meddelade i kölvattnet utnämningen av Ferdinand Ngon Kemoum till posten som General Manager från 1er juni, efter koncernens generalforsamling.

Ferdinand Ngon Kemoum var biträdande chef för Oragroup från oktober 2009 till september 2015 innan han gick med i Emerging Capital Partners, där han avgick för att ta upp sin nya position. "Ferdinand Ngon Kemoum ger alla garantier för kontinuitet och kunskap om gruppen att driva en ny sida i Oragroups liv", avslutar Vincent Le Guennou.

Denna artikel uppträdde först på UNGE AFRIKA