Viktminskning: En anorexisk tjej visar bilder före och efter läkning och hon blev väldigt fin - SANTE PLUS MAG

Viktminskning: En anorexisk tjej visar bilder före och efter hennes återhämtning och hon blev väldigt snygg

En anorexisk tjej visar bilder före och efter läkning och hon blev väldigt snygg

Anorexi är en plåga som drabbar många människor, särskilt tjejer och tonårsflickor. Fortfarande bräcklig och på jakt efter identitet är de senare mer benägna att komma till rätta med denna sjukdom som visar sig vara en riktig psykisk patologi. Anorexi uppfattas också som en störning av ätbeteende. För att vittna, återvänder Emelle Lewis på sin härkomst till helvete och hennes kamp mot en sjukdom som några vågar tala. Hans historia vidarebefordras av Dailymail.

Enligt denINSERM, anorexi skulle utlösas oftast mellan 14 och 17 år, med en maximal topp som uppnåddes vid 16 år. Drivs av ideal av skönhet och tunnhet, är denna sjukdom huvudsakligen feminin, även om det inte sparar helt de män som skulle representera10% anorexiska patienter. i Frankrike1,4 3,5% av eleverna i Paris skulle påverkas och totalt kommer 3000 6000 nya fall att upptäckas varje år.

Anorexi: hur man känner igen det?

Anorexi kännetecknas av frivillig och restriktiv deprivation i kosten. Det kan ta några månader men kan också vara i många år, som Emelle Lewis gjorde. Nästan kopplad till den psykologiska hälsan hos den drabbade personen, kan anorexi enkelt döljas från kära under förevändning av att följa en diet eller en tillfällig botemedel. Så, denINSERM tar reda på symptom som är viktiga för att vara uppmärksam på att följa med någon individ som kan drabbas av:

· Hur man äter

· Vikt (BMI <17.5kg / m2)

· Uppfattning om själv

· Frånvaron av regler sedan minst 3 månader

· Långsammare tillväxt

En anorexisk tjej visar bilder före och efter läkning och hon blev väldigt snygg

En anorexisk tjej visar bilder före och efter läkning och hon blev väldigt snygg

Som du kommer märka är dessa indikatorer ganska personliga och kräver därför mycket nära kontakt med offret. För detta är familjestöd viktigt. Som psykiateren förklarar Sophie Criquillion au Figaro, anorexi är "den andra ledande dödsorsaken hos ungdomar, antingen genom undernäring eller självmord ". Dessutom skulle denna ha en mycket stark beroendeframkallande tendens som ofta skulle pressa de anorexiska att känna sig överväldigade av deras impulser. Därför är det viktigt att inkludera familjen i läkningsprocessen med risk för att bota helingsprocessen.

En störd ungdom

I detta hjärtinfarkta vittnesbörd berättar en överlevande av anorexi i åldern 22 knappt sin prövning som började i full adolescent. Allt började när Emelle Lewis, 7 år sedan såg hennes självkänsla och förtroende försämras i en svimlande takt. Omgiven av vänner vars liv tycktes fylld av kärlek, de unga tonåring ifrågasätter hennes kroppsbyggnad som hon anser ansvara för hennes oförmåga att hitta en pojkvän i sin tur. Att finna sig "ful och fet" bestämmer hon för att svälta tills hon når en chockerande vikt av 32 kilo.

En anorexisk tjej visar bilder före och efter läkning och hon blev väldigt snygg

Helt hermetisk till behandling kommer Emelle att uppleva paranoia i flera år samtidigt som man övertalas för att vara offer för ett tomt för att förstöra hennes liv. Ja, eftersom hennes kropp var extremt anpassningsbar, var flickan inte medveten om att hennes hälsa var i fara. I hennes ögon var hon fullkomligt kapabel att leda ett normalt liv, även i etisie, ett tillstånd av extrem bantning. Hon tillägger att hennes enda problem skulle ha varit förkylningen, vilket var smärtsamt på grund av hennes dåliga tillstånd.

En anorexisk tjej visar bilder före och efter läkning och hon blev väldigt snygg

Å andra sidan kom hon till och med på att vara vegan för att rättfärdiga sin otillräckliga kost, som bestod av att äta exakt samma mat varje dag, nämligen vete spannmålskakor, hummus, riskakor, sallad och frukter före sänggåendet.

Det är bara i åldern av 22 år att klicket kommer att inträffa, när Emelle kommer att upptäcka hundratals vittnesmål från överlevande frånanorexi som finns online Genom att följa sina sociala konton blir fasans skräck mer utbredd och öppnar ögonen för dödsfaren som väntar på henne. Bestämd för att ta kontroll över sig själv, vänder hon till kroppsbyggnad som stöds av sin mamma som stöder varje steg i hennes träning, inklusive många återfall som punkteras av 7-vistelser på sjukhuset.

En anorexisk tjej visar bilder före och efter läkning och hon blev väldigt snygg

Lyckligtvis kommer den unga kvinnan, tack vare en järnvilja och stöd från hennes familj, särskilt sin mamma, inte bara att uppnå sitt mål utan utveckla en hälsosam och balanserad kropp.

En anorexisk tjej visar bilder före och efter läkning och hon blev väldigt snygg

En anorexisk tjej visar bilder före och efter läkning och hon blev väldigt snygg

En anorexisk tjej visar bilder före och efter läkning och hon blev väldigt snygg

Idag säger hon att hon känner sig mycket starkare och uppmanar alla människor i samma situation att vända sig till en passion för att komma ur gropen och inte lyssna på de onda röster som åtföljer ätstörningar.


Denna artikel uppträdde först på HÄLSA PLUS MAGAZINE