Ohio State finner sexuellt missbrukade Team Doctor 177 Students - New York Times

Flera tränare och spelare berättade för utredare att de hade rapporterat Dr. Strauss 'agerande under åren till olika idrottsavdelningar, men att dessa klagomål aldrig verkade få mark i universitetet eller högre myndigheter som skulle ha kunde ha agerat, har upptäckt utredarna.

I 1994 avvisade Dr. John Lombardo, chef för idrottsmedicin i Ohio State, anklagelserna mot Dr. Strauss och kallade dem "ogrundade rykten", enligt rapporten. Utredarna vägrade att prata med Dr. Lombardo.

"Trots att sådana klagomål är uthållna, allvarliga och korrekta har universitetet inte tagit några betydande åtgärder för att undersöka eller avhjälpa dessa problem fram till januari 1996," enligt rapporten. 19659002] Fram till 1995 fick Dr. Strauss bara en "utmärkt" betyg av hans prestation.

Rapporten var baserad på en enårig undersökning som gjordes av Perkins Coie, ett advokatbyrå som sa att det hade genomfört mer än 500-intervjuer. "Med sällsynta undantag fann vi att överlevande berättelser om deras erfarenheter med Strauss var båda mycket trovärdiga och bekräftande", säger rapporten.

Många åtal är på väg mot universitetet efter offren för Dr. Strauss. [19659002] Nick Nutter, en tungviktig brottare från delstaten Ohio, sade förra året att Dr Strauss hade fumlat "19-tentor på 20". , tidigare Michigan statsläkare, för sexuella övergrepp.

Andra brottare talade också om deras missbruk. "När du hade en skada, ett utslag eller en ansiktsinfektion, skulle du ha en grov armbåge, oavsett intimiteten med vilken han skulle göra denna provning var så läskigt och olämpligt som" vrid huvudet och hosta " sade Michael Rodriguez, en annan brottare.

Strauss var en lagläkare i en mängd olika sporter, inklusive simning, brottning, gymnastik, fäktning och mäns lacrosse, och ibland behandlade idrottare från andra sporter. Kampen har hävdat att de flesta drabbade, enligt rapporten, med 48-personer, men idrottare från mer än ett dussin sport har blivit sexuellt missbrukade, säger universitetet.

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den NEW YORK TIMES