Kamerun - Säkerhetsrådet: Regering uttrycker sin tacksamhet och tacksamhet till Kina


Folkrepubliken Kina stödde Kamerun under samråd med medlemmarna i säkerhetsrådet i Arria-formeln för 13 May 2019.

Mottagen i publiken 17 May 2019, Ambassadören för Folkrepubliken Kina i Kamerun, träffade HE Wang Wingwu med utrikesministern, HE Mbella Mbella Lejeune.


Vid denna utfrågning uttryckte ministern Mbella Mbella Lejeune " Kamerunens tacksamhet för Kinas konstanta och uppriktiga stöd under samrådet med säkerhetsrådsmedlemmarna i Arria-formuläret som inleddes av Förenta staterna 13 i maj i maj om den humanitära situationen i Kamerun, som härrör från socio-politisk kris i landets nordvästra och sydvästra delar av landet ", Informerar webbplatsen för ministeriet för yttre förbindelser.

Departementet noterar också att " Den kinesiska diplomaten upprepade att Kina inte stöder något initiativ som syftar till att undergräva Kameruns suveränitet, stabiliteten i sina institutioner och dess territoriella integritet. ".

Som en påminnelse var Kamerun på menyn i FN: s säkerhetsråd på måndagen 13 May 2019. En händelse, förutom den formella rapporten från FN: s kontor för Centralafrika, har den kris som landet går igenom aldrig diskuterats förut. På detta informella möte fick Kamerun fullt stöd från Ryssland och Kina.

Folkrepubliken Kina är en strategisk partner för Kamerun. Detta land finansierar i vårt land många stora energiinfrastrukturprojekt, väg, hamn, sport, sanitet etc. För att vara ärlig är samarbetet mellan Kamerun och Kina diversifierat och vänskapen Sino-Kamerun solid.


Denna artikel uppträdde först på https://actucameroun.com/2019/05/17/cameroun-conseil-de-securite-le-gouvernement-exprime-sa-reconnaissance-et-sa-gratitude-a-la-chine/