Egypten: Presidentlig förlåtelse för 560-fångar

Den egyptiske presidenten Abdel Fattah al Sissi beviljade hans nåden 560-fångar, inklusive en majoritet av fångar som anklagades för att stödja det muslimska brödraskapet, lärdes fredag ​​från rättsliga källor. Enligt dessa källor hade 482 förlåtits fängslats för händelser relaterade till brödraskapet, som förklarades olagligt. En välrenommerad journalist, Abdel Halim Qandil, dömd i 2017 till tre års fängelse för förakt för domstolen, har också gynnats av denna mått av nåd, som offentliggjordes sent på torsdagskvällen i Europeiska unionens officiella tidning.

»LÄS OSS - Macron ger sin första presidentkänsla

Human Rights Watch uppskattar åtminstone 60.000 antalet fångar som fängslades av politiska skäl i Egypten. Sissi, som kom till makten i 2014 efter störtandet av Mohamed Morsi, president för det muslimska brödraskapet, försäkrar att det inte finns några politiska fångar i Egypten. Dess anhängare förklarar att nedbrytningen sedan 2014 var nödvändig för att stabilisera Egypten efter upproret av 2011 mot Hosni Mubaraks regim.

Denna artikel uppträdde först på http://www.lefigaro.fr/flash-actu/egypte-grace-presidentielle-pour-560-detenus-20190517