AT & T säger att det var helt lagligt att sälja användarplatsdata, men fortfarande slutade det - BGR

AT & T har varit målet för kritik under de senaste 12-månaderna - tillsammans med rivaliserande bärare Sprint, Verizon och T-Mobile - när pressen rapporterade om övning av bärare som säljer platsdata om deras användare. Federal Communications Commission har inlett en undersökning och transportörer har lovat att överge denna praxis.

Samtidigt, en ny bokstav offentliggjord av AT & T försvarar det beteende som det kallades för.

I sitt brev till FCC-kommissionär Jessica Rosenworcel, AT & T, främjar praxis att göra kundplatsinformation tillgänglig för aggregat under vissa omständigheter som beskrivs i denna rapport. helt legitim. "Det kan vara verkliga och potentiellt livräddliga fördelar," säger transportören, "när ett bogseringsföretag får platsen för en strängad bilist som inte känner till närmaste milstolpe. eller en son eller dotter använder en medicinsk varning för att lokalisera en skadad äldre släkting eller en bank använder platsinformation för att motverka bedrägeri och identifiera stöld. "

Bildkälla: Jacquelyn Martin / AP / REX / Shutterstock

Att markera dessa nödanvändningsfall är faktiskt en viktig punkt. AT & T förklarar i sin skrivelse att den inte strider mot den federala lagen eftersom de uppgifter som den gjort tillgängliga för tredje part utan användarens kännedom är data som kallas A- GPS. Detta är en slags data som samlas in för användning i nödsituationer och när GPS behövs, t.ex. när ditt Uber-fordon försöker hitta dig med hjälp av signalen från din telefon. Detta skiljer sig från en typ av data som FCC inte kan sälja, och de som är värd i det som kallas Nationella Nödadressdatabasen (NEAD), vilket enligt AT & T är mycket mer specifikt än A-GPS.

Således säger AT & T: s brev, pressrapporterna "om de juridiska kraven i samband med A-GPS" är felaktiga och oskäliga. Företaget påpekar också att det hade slutat sälja användarplatsdata till aggregat och andra.

En bit av Gränsen Fredag, dock n indikerar att även om AT & T kan vara "tekniskt korrekt" för att hävda att den inte har brutit mot FCC-regler kan försäljningen av platsdata fortfarande utgöra en överträdelse av artikel 222 av 1934 kommunikation.

Bildkälla: Justin Lane / EPA / Shutterstock

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den BGR