7 tecken som tyder på att du saknar vitaminer

Perioder av säsongsbyte, arbetsspänning, en strikt diet eller genetisk ärftlighet: Dessa faktorer och många andra påverkar näringsämnenas smältbarhet i kroppen. Underlåtenhet att överväga sina mängder i en diet kan leda till en allvarlig brist på vitaminer, vilket kan leda till olika sjukdomar.

7 tecken som tyder på att du saknar vitaminerKunstzeug / Shutterstock.com

Tecken på brist - vad man ska äta för att övervinna brist på vitaminer

1. Hår och ömtåliga naglar. Biotin (vitamin B7) brist är en av huvudorsakerna till dessa symtom. Om dina naglar brister lätt och ditt hår är splittat, bör du äta mejeriprodukter, blomkål, spenat, broccoli, spannmål och bananer. Skört hår och naglar kan också vara ett symptom på anemi, så var noga med att konsultera din läkare innan du tar några vitaminer.

2. Chapped läppar och sår i hörnen. Din kropp berättar för dig att du är kortfattad fer och vitamin B, som kan hittas i baljväxter, blommiga grönsaker, nötter och helkorn.

7 tecken som tyder på att du saknar vitaminerp_saranya / Shutterstock.com

3. Röda ögon och vita lesioner inne i ögat. Vitamin A-rika livsmedel hjälper till att bli av med detta obekväma tillstånd som kan utvecklas till xerophthalmia och leda till fullständig blindhet eller annan allvar efterdyningarna. Lyckligtvis hittar du vad du behöver i mejeriprodukter, liksom i gröna, gula och orange grönsaker.

4. Oförklarlig blåmärken. Vitamin A främjar kollagenbildning och stärker blodkärlen. Utseendet av hematom på huden tyder på att du borde äta mer broccoli, jordgubbar, mango och apelsiner. Krossning på kroppen kan också uppstå på grund av K-vitaminbrist.

7 tecken som tyder på att du saknar vitaminerwandee007 / Shutterstock.com

5. Knappar på armbågar och ryggar i händerna, även känd som aktinisk keratos, uppträder om du inte konsumerar tillräckligt med zink och vitamin A. Dessa finns i fjäderfä, hummus, pumpa, sötpotatis och melon.

6. Bumpy naglar. Bristen på magsaft orsakar vitamins svaga absorptionskapacitet. Så lägg till en matsmältningsenzym (ett kosttillskott) till din mat.

7 tecken som tyder på att du saknar vitaminerNAOWARAT / Shutterstock.com

7. Rostlöst ben syndrom eller Willis-Ekboms sjukdom. Om du känner behovet konstant att flytta dina ben medan de är avslappnade, du kan också ha sömnproblem. Magnesium hjälper dig att hantera detta problem.

8. Nedsatt immunitet För att stärka det, införlivar C-vitamin i din kost.

Efter att ha identifierat ett eller flera tecken på vitaminbrist, skynda inte att köpa ekologiska kosttillskott och vitaminkomplex på apoteket. Dessa är knappast användbara utan tillräcklig näring. Du kommer inte att kunna äta alla vitaminer i förväg; De behöver en hälsosam tarm som absorberas i blodet.

7 tecken som tyder på att du saknar vitaminerMaryna Olyak / Shutterstock.com

Innan du fyller din kökshylla med kapslar omega-3, tang extrakt och immunmodulatorer, kontakta din läkare för att bestämma vilka vitaminer eller mikrodelar du saknar för att säkerställa en korrekt dosering. Håll dig frisk.


Denna artikel är endast avsedd för informationsändamål. Gör inte din egen diagnos eller självmedicinering, och kontakta i alla fall en licensierad vårdpersonal innan du använder informationen som presenteras i artikeln. Redaktionskommittén garanterar inte några resultat och åtar sig inget ansvar för skador som kan uppkomma på grund av användningen av informationen i artikeln.

Denna artikel uppträdde först FABIOSA.FR